Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

co poza oponą 225/45 R17" Czy można założyć inną weższą oponę.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam audi a4 b6 i moje pytanie jest takie. jeżdzę obecnie na felgach 17" o gumie 225/45 i czy można założyć na tą felgę opone 205/45 R17" taka by mnie interesowała.? bo ta jest trochę za szeroka guma i w koleinach rzuca na lewo prawo bo nie mieści sie w koleinach a jak nie ma kolein równiutka droga to nie ma żadnych objawów jedzie bez zarzutów. na początku myślałem ze muszę robić zbieżność ale jest oki w takim wypadku testowania opon na nawierzniach równych i z koleinami.co o tym myślicie i doradzacie z oponami.?? z góry dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Rafał

Opublikowano

tylko 205/50 lub 215/50 szukaj, gdzie 215/50 to raczej egzotyk z wyśrubowaną ceną, a 205/45 jest za "niska" do b6

Opublikowano
  • Autor

tylko 205/50 lub 215/50 szukaj, gdzie 215/50 to raczej egzotyk z wyśrubowaną ceną, a 205/45 jest za "niska" do b6

rozumiem to najlepiej kupować mówisz 205/50 .?? a spokojnie wejdzie na tą felgę ten rozmiar 205/50 bo teraz na 225/45 jeżdze

Opublikowano

Polecę jednak 215/50

Poszukaj,może coś taniej wyrwiesz.

Opublikowano

a spokojnie wejdzie na tą felgę ten rozmiar 205/50 bo teraz na 225/45 jeżdze

nie napisałeś jak szeroka felga

ale jeśli się między 5.5 - 7.5 to tragedii nie będzie

Opublikowano
  • Autor

a spokojnie wejdzie na tą felgę ten rozmiar 205/50 bo teraz na 225/45 jeżdze

nie napisałeś jak szeroka felga

ale jeśli się między 5.5 - 7.5 to tragedii nie będzie

ma 7,5 u mnie szerokość felgi to śmiało mogę zakładać 205/50 a ty feniks na jakich jeżdzisz.??

Opublikowano

leciutko naciągnięta będzie, u mnie 235/45 17 teraz, wcześniej 215/55/16 i strasznie miękko było - ideał na zimę :)

Opublikowano
  • Autor

leciutko naciągnięta będzie, u mnie 235/45 17 teraz, wcześniej 215/55/16 i strasznie miękko było - ideał na zimę :)

rozumiem i jak ci się jezdzi na takiej szerokosći oponie.?? dobre masz prowadzenie pojazdu.?? czy tez na koleinach odczuwasz ściąganie auta.??

Opublikowano

Mi ok, drogi mam: ser szwajcarski albo a4 bądź nowa s3 i jest BDB, z koleinami mam obecnie niewiele do czynienia(i przy 235, z tego co pamiętam, przy max 90km/h idzie kierownicę utrzymać).

Opublikowano
  • Autor

Mi ok, drogi mam: ser szwajcarski albo a4 bądź nowa s3 i jest BDB, z koleinami mam obecnie niewiele do czynienia(i przy 235, z tego co pamiętam, przy max 90km/h idzie kierownicę utrzymać).

rozumiem. u mnie to jest różnie z drogami hehhe w lubelskim chyba ze w trasie ekspresówką jeżdzę to jest oki wszystko.: )