Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piszczenie podczas skrętu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni mam bardzo dokuczliwy problem, otóż podczas skrętu (nawet lekkiego) słychać bardzo mocne piszczenie (nie od wahaczy), najmocniej piszczy przy max skręcie ale dzwięk jest także po minimalnym skręceniu kół. Gdy przejadę pare kilometrów (około 4-5) to dzwięk słabnie lub znika całkiem. Podczas szybszej jazdy nie jest słyszalne piszczenie. Płynu do układu dolałem bo było 2mm poniżej minimum, ale problem nie zniknął. Poniżej filmik:

https://youtu.be/D4S3hIBJFkg

Od paru dni mam bardzo dokuczliwy problem, otóż podczas skrętu (nawet lekkiego) słychać bardzo mocne piszczenie (nie od wahaczy), najmocniej piszczy przy max skręcie ale dzwięk jest także po minimalnym skręceniu kół. Gdy przejadę pare kilometrów (około 4-5) to dzwięk słabnie lub znika całkiem. Podczas szybszej jazdy nie jest słyszalne piszczenie. Płynu do układu dolałem bo było 2mm poniżej minimum, ale problem nie zniknął. Poniżej filmik:

https://youtu.be/D4S3hIBJFkg

Pomoże ktoś ?

Edytowane przez Szwedzik

Opublikowano

Jak dla mnie brzmi to jak uślizgujący się pasek. Zerknij pod maską i niech ktoś kręci kierownicą, ew. popryskaj pasek delikatnie wodą. :)

Opublikowano
  • Autor

Jak dla mnie brzmi to jak uślizgujący się pasek. Zerknij pod maską i niech ktoś kręci kierownicą, ew. popryskaj pasek delikatnie wodą. :)

Wczoraj byłem u mechanika i stwierdził że do wymiany pasek i napinacz paska(alternatora) wymieniłem i nie zapiszczało :)