Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Obroty nawiewu nie wzrastają po włączeniu trybu "auto"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można za pomocą vaga diagnozowac klimatyzację w b5? Jeśli nie używam klimatyzacji to mam ustawiony na klimatroniku nawiew górny i "econ" czyli sprężarka jest wyłączona. Dotychczas w ciepły dzień po włączeniu "auto" prędkość nawiewu wzrastała do max i malała stopniowo przy obniżaniu temperatury wewnątrz auta. Teraz mam tak że po włączeniu "auto" prędkość nawiewu nie wzrasta, a sama praca klimatyzacji jest prawie nie wyczuwalna. Dopiero po ręcznym podniesieniu prędkości nawiewu czuć ze z kratek leci zimne powietrze. Czy ktoś z was miał taki problem? Za odczyty temperatur odpowiadają czujnik przy chłodnicy i czujnik w kratce nawiewu?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A może przypadkowo temperatura otoczenia jest taka sama jaką masz ustawioną na klimatroniku ? W takim przypadku obroty nie wzrosną do maxa.

Opublikowano

Niemożliwe, samochód stojący na słońcu ma dużo większą temperaturę wewnątrz, niż panująca na zewnątrz. Trzeba będzie sprawdzić czujnik temp. wewnętrznej.

Opublikowano

A jakieś błędy na klimatronic-u masz obecnie?

Przeważnie to głupoty podaje czujnik temperatury zasysanego powietrza, jest przed wentylatorem nagrzewnicy od tyłu, czubek widać jak się pyłkowy filtr zdejmie.

Jak on daje +10 a realnie jest +30 to klima praktycznie nie działa.

Miałem ostatnio przypadek że wszystko było luks tylko że przez całą zimę klient nie właczał wcale klimy i na wiosne się okazalo ze w kompresorze głowica coś nie trzyma ciśnienia, powysej 2tys klima działała a jak zjeżdaly obroty w dół to jakby czynnika nie było przy czym kompresor i wenylator się normalnie załączał.

Opublikowano

Jak zdiagnozować ten czujnik? W grupie 006 mam cztery wartości 1 temp. 19C, 2 temp. 26C, 3 temp 19C, 4 load 3%

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zapnij na 2 dni ten mój co Ci wysłałem i sam jak pojeździsz to potestujesz czy to klimatronic padł czy jednak efekty są ttakie same jak na Twoim.