Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Funkcja DRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Koledzy i Koleżanki,

Od dłuższego czasu gryzie mnie pewien drobiazg.. Mianowicie, przy włączonej funkcji DRL świecą się światła zarówno przednie jak i tylne. Czy jest możliwość, aby świeciły się tylko te z przodu?

Opublikowano

Szanowni Koledzy i Koleżanki,

Od dłuższego czasu gryzie mnie pewien drobiazg.. Mianowicie, przy włączonej funkcji DRL świecą się światła zarówno przednie jak i tylne. Czy jest możliwość, aby świeciły się tylko te z przodu?

mozna sprobowac wykodowac to w module MCE 09 .

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek podjadę do mechanika. Co dokładnie mam mu powiedzieć? Dokładnie żeby wykodował to w module MCE 09, coś dodał lub wyłączył?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie czy to normalny objaw że podczas włączonej funkcji DRL i po włączeniu kierunkowskazu jednego jak i drugiego "pasek" ledowy przygasa ????

Opublikowano

Nuu ba u mnie to nawet gaśnie ;)

tak ma być możesz nawet regulować siłe przygasania ;)

Opublikowano

Nuu ba u mnie to nawet gaśnie ;)

tak ma być możesz nawet regulować siłe przygasania ;)

Dzięki już myślałem że coś nie halo :decayed:

Edytowane przez nayemnik

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

trochę odkopie temat i się podepnę

mam problem tego typu że jak zapalą się światła drogowe to palą się też kierunki z przodu :kwasny: teraz nie wygląda to tak źle bo mam halogeny i wygląda to tak jak by się palił cały pasek na dole ale jak założę ledy w miejsce ori DRL to trochę kiepsko a poza tym nie chce żeby miśki się czepiały ... wcześniej w DRL-ach też mi się paliły ale to udało się już wykodować, no ale niestety ze świateł drogowych moj magik już tego nie potrafi :facepalm: Gdzie tego szukać i jak to wyłączyć ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy u mnie tez led całkiem gaśnie przy włączonym kierunku a gdzie w vcds zmienić żeby przygasał i gdzie sie reguluje jak ma przygasać ?

Opublikowano

Koledzy u mnie tez led całkiem gaśnie przy włączonym kierunku a gdzie w vcds zmienić żeby przygasał i gdzie sie reguluje jak ma przygasać ?

Pierwszy post sie kłania .

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/?p=2794427#entry2794427

11916791.jpg

Opublikowano

Ok ale jak to odznacze ledy nie przygasają przy włączonym kierunku tylko świeca ciagle tak samo. Czy jest możliwość ustawienia żeby przygasały?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam tak trochę inne pytanie ... da radę zrobić tak ze jak mam przełącznik świateł w pozycji "0" żeby się nic nie paliło ? bo teraz palą mi się światła do jazdy dziennej :kwasny: a chciał bym żeby paliły się tylko w pozycji auto a na zero zeby sie nic nie paliło .

Opublikowano

mam tak trochę inne pytanie ... da radę zrobić tak ze jak mam przełącznik świateł w pozycji "0" żeby się nic nie paliło ? bo teraz palą mi się światła do jazdy dziennej :kwasny: a chciał bym żeby paliły się tylko w pozycji auto a na zero zeby sie nic nie paliło .

opcja CAR i wyłaczasz swiatła do jazdy dziennej

Ok ale jak to odznacze ledy nie przygasają przy włączonym kierunku tylko świeca ciagle tak samo. Czy jest możliwość ustawienia żeby przygasały?

a w jakiej pozycji masz włacznik swiateł ?

Opublikowano

Patrzyłem tam ale wydawało mi się że jak wyłączyłem to wyłączyły się całkiem DRL-y, że nie działały nawet na auto, no ale może mnie się tylko zdawało bo może było zbyt ciemno już ...

Dzięki Grzegorz za zainteresowanie, zaraz sobie sprawdzę

No i jest tak jak mówiłem, a przynajmniej u mnie. Tzn po wyłączeniu z pozycji Car, światła do jazdy dziennej nie działają wogole, czy to w pozycji włacznika świateł,, 0" czy też ,, auto" :-/

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

a w jakiej pozycji masz włacznik swiateł ?

Włącznik jest na auto

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 18.09.2015 o 09:48, Skruszo napisał:

Patrzyłem tam ale wydawało mi się że jak wyłączyłem to wyłączyły się całkiem DRL-y, że nie działały nawet na auto, no ale może mnie się tylko zdawało bo może było zbyt ciemno już ...

Dzięki Grzegorz za zainteresowanie, zaraz sobie sprawdzę

No i jest tak jak mówiłem, a przynajmniej u mnie. Tzn po wyłączeniu z pozycji Car, światła do jazdy dziennej nie działają wogole, czy to w pozycji włacznika świateł,, 0" czy też ,, auto" :-/

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Czy udało się rozwiązać problem włączonych świateł DRL LED na przełączniku w pozycji "0"? Mam to samo, a widzę, że wątek zamarł przed opisaniem rozwiązania.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. W pozycji świateł do jazdy dziennej (LED) też mam zaświecone lampy tylne. Czy ktoś jest w stanie wskazać rozwiązanie problemu? :) Czy rozwiązaniem jest wyłączenie bitu 7?

Edytowane przez animaes

Opublikowano

Zmiana kodowania z trybu skandynawskiego na europa jak się nie mylę. Trzeba pogrzebać w długim kodowaniu ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej. Żeby nie zakładać nowego tematu ponowię pytanie z początku. Czy przy włączniki świateł na "0" i włączonym silniku jest możliwość wyłączenia świateł Led? Próbowałem jakieś kombinacje i światła Led nie świecą ale wtedy w pozycji Auto też nie świecą.