Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] VAG-czy dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Poczytałem troszkę forum dotyczące diagnostyki i zapragnąłem sobie też taką zabawkę nabyć w celach kontrolnych :>

Wiem, że temat "jaki VAG" był wertowany wiele razy, ale czy ktoś mi może podpowiedzieć, co sobie sprawić ?

Diagnoza będzie albo na lapku, albo na skanerze - zależnie, co lepiej się sprawuje. Mi to bez różnicy.

VAG-COM 311.2, lub 409.1 jako oprogramowanie, do tego skaner, albo interface kkl na obd2 + piny, czy to cały zestaw, czy jeszzce coś potrzebuję do szczęścia?

Jeśli możecie, to podajcie linka, co będzie odpowiednie dla mojego autka.

Z góry dzięki za podpowiedzi i proszę MOD'a o nie zamykanie tematu :notworthy:

Znalazłem takie coś, czy to właściwe urządzenie:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=457847042

Chodzi mi głównie o sprawdzanie błędów, usuwanie ich, robienie logów, itp (najważniejsze funkcje)

Opublikowano

Jesli zamierzasz podłączyć ten interfejs do laptopa to sprawdz czy Twój komputer posiada port RS. W nowych komputerach złącze raczej niespotykane. Nie leprzym rozwiązaniem było by łącze USB które posiada praktycznie każy laptop. ?

Opublikowano
  • Autor

(rav) dokladnie - mi chodzi tylko o to, czy taki zestaw wystarczy do tego, żeby samemu sobie diagnozować A4. kabel na bank będę miał pod USB, bo RS'a nie mam raczej w lapku. Dlatego też zapytałem, czy warto wziąć sobie cały skaner gotowy zamiast interface.

I dodatkowo pytanko - czy ja muszę szukać jakiejś opcji z CAN, czy nie ma takiej potrzeby?

Opublikowano

tak , kabel i laptop iprogram do wszystkiego ci wystarcza

Opublikowano

to ja się jeszcze podepnę do tematu

a czy takie coś mi wystarczy, tak jak u kolegi, że zdiagnozować autko?? zrobi logi itp??

http://allegro.pl/item463386141_vag_kkl_obd2_wysylka_w_24h_plyta_program_pl.html

Opublikowano
  • Autor

A mam przy okazji pytanko. czy za pomocą takiego VAG'a można wyczytać gdzieś w danych zapisanych w pojeździe, jaki jest prawdziwy przebieg?? Nie chodzi mi o sprawdzenie po VIN'ie, bo z tym też można wałki niezłe robić :gwizdanie:

Opublikowano

nie , da sie to zrobic ale nie tym sprzetem i tylko w autach po 2000 roku

Opublikowano
  • Autor

Moja lalka jest 2004r., więc nie ma problemu, ale co jest dosprawdzenia potrzebne??

Opublikowano

a czy takie coś mi wystarczy, tak jak u kolegi, że zdiagnozować autko?? zrobi logi itp??

http://allegro.pl/item463386141_vag_kkl_obd2_wysylka_w_24h_plyta_program_pl.html

Wystarczy. :wink4:

Opublikowano

Wystarczy. :wink4:

dobra ,dzieki wielkie :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Panie I Panowie- czy pofatyguje się ktoś i odpowie, co trzeba, aby odczytać autentyczny przebieg pojazdu do VAG'a???