Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Parktronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem oryginalny zderzak do A4 B6 z czujnikami cofania i wiązką od czujników do moduu sterujacego. Chcialem sie dowiedzieć czy musze kupowac oryginalny modul, czy moge dopasować jakiś z allegro, np kupie zestaw i przerobie kostke do nowego modulu. Czy wszystkie czujniki maja tą samą zasade dzialanie i niewazne jaki modul sterujący sie podepnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Malik czy ktoś wrzucał linka do kompletu który pasuje pod ori czujniki :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jak wiadomo oryginałny zestaw posiada tylko sygnał dzwiekowy, jakby sie dopasowało jakis zamiennik to czy pokazywało by odleglość na wyświtlaczu(oczywiście od zestawu zamiennego).

Opublikowano

powinno pasować cokolwiek z allegro. Ja zerwałem przypadkowo przewód z jednego czujnika i okazało sie ze samemu nie dam rady tego naprawić, po porstu cała czujka była razem z kablem zlana plastikiem, pojechałem na szrot i dostałem za złotówke podobną razem z kawałkiem przewodu. metodą prób i błędów dopasowałem tzw plus i minus na kablu i gra i buczy ... czyli bzyczy i pika:)

Opublikowano
  • Autor

Czyli mam rozumieć, że jak kupie zestaw z allegro np. za 150 zl(zamiast oryginalnej centralki cena allegro 190 zl i jescze + inne kabelki i syczek z allegro 30 zl) powinien wspólgrać z oryginalnymi czujnikami i powinien dzialać wyświetlacz od tego nowego zestawu.Może ktoś jeszcze takie coś stosowal? MOże wiecie jaki zestaw z allegro dopasować?

Opublikowano

npolecam nie kupować wyswietlacza....fakt świetnie wygląda na początku. Później przeszkadza bo ciągle świeci w nocy po oczach, a z czasem poporstu zapominasz o wyswietlaczu i jedziesz na tzw czuja i zwracasz uwage tylko na odgłos. ja wydałem 300zł na niesamowity wyświetlacz i teraz żałuje bo wogole z niego nie kozystam. Od samego początku nie patrzałem na te małe kreseczki oznaczające z której strony zbliza sie przeszkoda. jak sie juz zbliza to po prostu stajesz:) wystarcza tylko bzyczek lub jakiś "talking" ...na allegro zestawy raptem od 80zł w gore.

ale to tylko moje zdanie:)

Opublikowano
  • Autor

Czyli mam to tak rozumieć. wszystkie czujniki działają na tej samej zasadzie i nieważne jaką centralke podepne powinny działać. Jeszcze takie pytanie spotkałem sie z taką rzeczą, że od czujników nieraz wychodzą kabelki 3-żyłowe a nieraz 2-żyłowe czym sie one róznią . Z czujników Audi wychodzą po 3 kabelki od czujnika czyli kostka która idzie do centralki posiada 12 pinów na alegro przeważnie są takie zestawy gdzie idzie od czujnika dwa piny czyli do centralki 8 pinów,

-Czy to ma jakieś znaczenie czy ten trzeci to jest do diadnozy?

-Czy musze szukać zestawu na allegro co posiada styki czujników 3-pinowe ?

-Czy posiada ktoś rozpiske tej kostki oryginalnej ?

Opublikowano

ja nie pisalem ze musi pasować ale może pasować, fakt ja montowałem 2-żyłowe czyli tu już jest rozbieżność

Opublikowano

mam ori parktronic przod i tyl i zastanawiam sie czy da sie zmienic ten buzer z przodu i tylu bo nie podoba mi sie strasznie ten dzwiek jaki one wydaja.Zmienialem juz wagiem tony dzwiekow i glosnosc ale to nie to.Wiec czy mozna zamienic ten buzer na inny ? np taki z bmw 5 nowego ? :tongue4:

Opublikowano

Buzer powinno dać się zmienić bezproblemowo :mysli:

Opublikowano

Buzer powinno dać się zmienić bezproblemowo :mysli:

byloby iscie zacnie :drinks: tylko od czego zaczac bo kupowac buzer nie wiadomo skad i jaki to mi sie nie usmiecha.Jakies propozycje ALV?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po weekendzie bede montowal ori parktronic. Mam pytanie czy jest mozliwosc wprogramowania zeby pokazywal odleglosc badz strzalki na FIS-ie. Tak jak to ma miejsce w roznych dokladanych wyswietlaczach. Nie chce zasmiecac konsoli.

Opublikowano

Po weekendzie bede montowal ori parktronic. Mam pytanie czy jest mozliwosc wprogramowania zeby pokazywal odleglosc badz strzalki na FIS-ie. Tak jak to ma miejsce w roznych dokladanych wyswietlaczach. Nie chce zasmiecac konsoli.

ale masz fantazje :D jakby sie dalo to kazdy by cos takiego mial

Opublikowano

Dziwny masz tok rozumowania. Co w tym dziwnego zeby FIS pokazywal to samo co maja gadzeciarskie dostawki na allegro.

Jezeli FIS jest fantazja to czym jest obraz cofania (video), ktory jest mozliwy oczywiscie nie na FIS-ie.

Opublikowano

Dziwny masz tok rozumowania. Co w tym dziwnego zeby FIS pokazywal to samo co maja gadzeciarskie dostawki na allegro.

Jezeli FIS jest fantazja to czym jest obraz cofania (video), ktory jest mozliwy oczywiscie nie na FIS-ie.

Nie FIS jest fantazja a pokazywanie odleglosci czujnikow od przeszkody.FIS nigdy na zadnym rynku nie byl przystosowany do pokazywania czegos takiego i nikt nawet najlepszy serwis audi nie ma mozliwosci niczego takiego zaprogramowac.Dla przykladu w RS4 FIS pokazuje temperature oleju i stoper(?),wielu z nas chcialoby to miec ale pratycznie nikt z forum(oprocz jednego czlowieka ktory kaze sobie za to placic) nie ma mozliwosci wgrac tego programu ktory ma licznik z RS4

Dlatego to ma co RS4 jest mozliwe w twoim FISie ale cos co nigdy w nim nie istnialo nie bedzie mozliwe.

Opublikowano

Rozumiem. Mozliwe jest wprogramowanie tak, aby strzalki pokazywal FIS. Prawo, lewo, tak jak w nim navi chodzi

Opublikowano

Rozumiem. A mozliwosc samych strzalek tak jak pokazuje navigacja w FIS-ie. Prawo lewo mozliwa jest?

jesli nie masz nawigacji zadnych takich strzalek rond i kreseczek nie bedziesz mial

Opublikowano

Rozumiem. A mozliwosc samych strzalek tak jak pokazuje navigacja w FIS-ie. Prawo lewo mozliwa jest?

jesli nie masz nawigacji zadnych takich strzalek rond i kreseczek nie bedziesz mial

Mam navi w Fisie (kolor)

Opublikowano

Mam navi w Fisie (kolor)

no to masz strzalki wiec nie wiem o co chodzi

Opublikowano

skibol przestan drazyc temat nie da sie i tyle... :bicz: