kryspino666 Opublikowano Środa o 10:56 Opublikowano Środa o 10:56 W dniu 29.11.2017 o 22:35, danieldj1 napisał(a): Panowie proszę o poradę włożyłem cały nowy zestaw pasek rozrządu INA i zmieniłem tłumik drgań/napinacz z hydro na mechaniczny. Zaraz przy pierwszym odpaleniu po rozgrzaniu silnika na biegu jałowym jest dziwny dźwięk coś typu drganie obcieranie ciężko określić dokładnie jak w filmie poniżej. (zczytając komentarze nie pierwszy mam ten problem) Dodam że pasek jest prawidłowo napięty nie za mocno nie za słabo, silnik ma moc jak wcześniej, wartość w bloku 90 -2 więc też ok, po wyjęciu górnej osłony paska dźwięk wciąż słyszalny. Czy ktoś z was miał takie objawy co może być tego przyczyną czy to faktycznie może być po zmianie tłumika drgań czy tylko przypadek ? Wiadomo co było przyczyną??u siebie mam ten sam dźwięk
przem8 Opublikowano Środa o 11:09 Opublikowano Środa o 11:09 Jesli myslimy o tym samym dźwięku to winny jest pasek rozrządu.
kryspino666 Opublikowano Czwartek o 14:25 Opublikowano Czwartek o 14:25 W dniu 29.11.2017 o 22:35, danieldj1 napisał(a): Panowie proszę o poradę włożyłem cały nowy zestaw pasek rozrządu INA i zmieniłem tłumik drgań/napinacz z hydro na mechaniczny. Zaraz przy pierwszym odpaleniu po rozgrzaniu silnika na biegu jałowym jest dziwny dźwięk coś typu drganie obcieranie ciężko określić dokładnie jak w filmie poniżej. (zczytając komentarze nie pierwszy mam ten problem) Dodam że pasek jest prawidłowo napięty nie za mocno nie za słabo, silnik ma moc jak wcześniej, wartość w bloku 90 -2 więc też ok, po wyjęciu górnej osłony paska dźwięk wciąż słyszalny. Czy ktoś z was miał takie objawy co może być tego przyczyną czy to faktycznie może być po zmianie tłumika drgań czy tylko przypadek ? Wiadomo co było przyczyną??u siebie mam ten sam dźwięk
kryspino666 Opublikowano Czwartek o 14:26 Opublikowano Czwartek o 14:26 A wiesz może na jaki najlepiej zmienić?
przem8 Opublikowano Czwartek o 14:39 Opublikowano Czwartek o 14:39 Miałem z conti i snr i było cicho.
Rekomendowane odpowiedzi