Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przewody/węże klimatyzacji nad osłoną silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję wymienić węże od klimatyzacji (jeden rozszczelniony, jeden przygnieciony) znajdujące się nad dolną osłoną silnika - po zdjęciu osłony widać takie dwa zagięte metalowe przewody. Czy ktoś jest w stanie podać mi nr tych przewodów albo naprowadzić na allegro? Bo przekopując aukcje widzę, że jest ich masa różnej długości, krzywizny i rodzaju.

Opublikowano

8D0260707 osuszacz - sprężarka

8D0260701 sprężarka - skraplacz

i do numeru dochodzi literka B lub H w zależności od numeru nadwozia (chyba)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie. Wg tych nr porównałem po wyglądzie i jeszcze 8D0260704B/H wygląda tak samo jak 8D0260707H. Znalazłem używkę z końcówką 704B (http://allegro.pl/show_item.php?item=5327602486) dość tania i z opisu wygląda, że jest z A4 B5 1.9 TDI Kombi a ja mam Sedan. Będzie pasować, czy faktycznie diabeł tkwi w szczegółach?

W ogóle to lepiej kupić oryginalną używkę (z tego co widzę to tak ~130zł) czy nówkę pewnie chińską (~100zł)?

Opublikowano

Orginalne przewody w ASO koszt ok 1000zł za sztuke jeszcez zalezy za ktory, wiem bo sie dowiadywałem ja u siebie wymieniałem przewod miedzy sprezarka a chłodnica bo zakowka puscila koszt w aso 900zł , zamiennikow nawet chinskich brak w sklepach, dostepne tylko uzywki. Postanowiłem zrobic swoj stary przewod, czesci aluminiowe były ok wiec wymienilem nowy waz + zakucie go na rurkach koszt 70zl przewod jak nowy, wiec nie oplaca sie kupowac nawet uzywki. Taka operacje wykonuja wszedzie tam gdzie dorabiaja przewody silowe.

Opublikowano

rób w hydraulice siłowej ,tylko weż stare rury ze sobą na miarę , dużo taniej... rurke olejową turba tak robiłem i działa.

Opublikowano
  • Autor

Ja niestety mam uszkodzone te aluminiowe elementy. Na allegro bez problemu da się dorwać nowy za 100zł, tylko nie jestem pewien ich jakości.

- 8D0260701H

- 8D0260707H

Opublikowano

Też mam problem z przewodami,ale od chłodnicy, co do podrób nie jestem przekonany ;)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez BF10

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie kupiłem te co szper11 (nowa chińszczyzna). Dwa przewody, 2 śruby nie do okręcenia rozcinane, wsio wymienione, działa i wreszcie chłodzi :)