Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wtryski 320cc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponieważ muszę rozebrać kolektor i wymienić gniazda oraz gumki bo mam nieszczelności chciałem za jedną robota wymienić odrazu wtryski na te z Bexa. Problem w tym czy gdy wymienię same wtryski bez ingerencji w mapę silnika to czy jego praca zmieni się na gorsze? Kiedyś to zrobię softa ale narazie musze przeczekać.I czy warto odrazu wymienić coś przy okazji jak z montażem wyciągam i wkładam inne czy więcej z tym zabawy? Pozdrawiam

Opublikowano

Bez korekty softu nie wymieniaj wtrysków, bo to się mija z celem.

Przy sofcie najlepiej wymienic wtryski to 5min roboty.

Opublikowano

ok rozumiem czyli wymienię same gniazda i uszczelnię to wszystko do kupy :)

Nie myślałem że odpowie mi sam wielki mistrz Gregor :hi: na forum tak wychwalany :) niestety zbyt daleko mam by do Ciebie podjechać :angry:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gniazda wtrysków te plastikowe to z robotą jest masakra.Wykręcenie ich w jednym kawałku graniczy z cudem a jak już pęknie to dłubanina na maxa. Oczywiście kolektor musisz zdemontować bo wszystko poleci do silnika ale wtedy nowa uszczelka pod kolektor i przyda się za jednym razem wyczyścić przepustnice. Uszczelki w aso po naście złotych

Opublikowano

dzięki kolego muszę się za to zabrać oczywiście kolektor zwalam i nowe uszczelki