Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbina.. notlauf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio na trasie złapałem notlaufa przy 120 km/h po zgaszeniu wrocilo wszystko do normy, sprawdzałem jaki skok ma sztanga - praktycznie wcale nie dało się jej wcisnac.. dopiero jak wzialem strzykawke i pocisnąłem powietrze tak cos odskoczylo jakby i sztanga teraz wykonuje jakis tam rucha aczkolwiek wydaje mi sie ze jest to okolo 1,5 cm to chyba za mało? dodam ze przed odskoczeniem gdy wytwarzalem podcisnienie ustami w gruszce to sztanga nawet sie nie chowała, po zabiegu pocisniecia strzykawka teraz sztange moge wciagnac w gruszke. Samochod takze po wcisnieciu gazu w podloge wgl nie idzie.. rozpedza sie rozpedza az złapie magiczne 2 k obrotow i ciągnie, ojciec ma AFN i u niego całkiem inaczej samochod zbiera sie od dolu, praktycznie wcale nie czuć jakiegokolwiek braku mocy od dołu.. Co może być przyczyną?

Opublikowano

syf w sprężarce

Opublikowano
  • Autor

syf w części zimnej ? możliwe to jest wgl? bo chyba nie masz na mysli zapieczonych kierowniczek po stronie gorącej czyli - turbinie, pisząc sprężarka? :)

Opublikowano

abstrahując od problemu to syf może być... z oleju.

Opublikowano
  • Autor

w sprężarce? czyli jakie działania?

Opublikowano

syf w sprężarce = zabrudzone kierownice zmiennej geometrii, naprawa polega na wyjęciu turbiny i wyczyszczeniu kierownic.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj próbowałem ruszać gruszką, znowu tak jakby sie zablokowala.. Więc co kierownice to czyszczenia?

Opublikowano

Jezeli sztanga idzie naprawde ciezko lub ma minimalny ruch to masz do czyszczenia zmienna geometrie lub do wymiany sztange.

Opublikowano

Do czyszczenia

Opublikowano

dzwignia kierownic ma chodzić idealnie gładko i leciutko, jesli są jakies opory bedzie wyskakiwał awaryjny, kazdy tryb awaryjny skraca żywot turbiny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, jak pisali poprzednicy. Zawór ma chodzić w miare gładko, bez szarpnięć. Gruchy jakoś często nie padają, więc raczej syf na zmiennej geometrii.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

podepnij vcds i basic settings 11 i popatrz na sztange. bo może podciśnienia już nawalają