Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Moja A4 "pszczoła" ;);) 2.0 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto kupiłem w czerwcu br. lekko uszkodzone z tyłu (foto), ponieważ w końcu jest zrobione - to wklejam i proszę o komentarze. Jest to moja pierwsza przygoda z Audi, poprzednio jeździłem Hondą Civic.

Ciekawsze dane:

- silnik benzynowy 2.0 20V 130PS [ALT]

- kolor: ciemny granat perła wg specyfikacji: "Ming Blue, pearl effect" [LZ5L]

- skrzynia Multitronic [FSF]

- rok prod. 2002, model roku 2003

- kolor wnętrza: dark blue!

- podgrzewane stołki

- 4-ramienna skórzana kierownica z multifunkcją

- audio - Concert II

- xenon z automatem wysokości + spryskiwacze

- 2x podłokietnik

- parktronic (tył)

- reszta to seria (2x clima, ABS, ESP itd.)

Wykonane mody:

- zmiana relingów z czarnych na chrom (http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_relingow_black_chrom_fotostory-t44149.0.html)

- wymiana klapy - tył (uszkodzenie) - puki co nie przykleiłem oooo i innych emblematów

- wymiana zderzaka tył (uszkodzenie)

- pomalowanie wszystkich dolnych plastików w kolor nadwozia

- zmiana ramek tablic na właściwe :cool1:

Plany na przyszłość:

- opony zimowe na aktualne felgi

- na wiosne: felunek 17" lub 18" + gumy

- grill s4

- ściema szybek

711b93c69c0bbb1074f86f87bc7dade7.jpg

Opublikowano

Miodzio wózek :good:

Opublikowano

całkiem fajne autko :) duży plus za dokładki w kolor :good: większa felga dobrze jej zrobi :naughty: klapa trochę łysa bez OOOO :cool1: to co mi się nie podoba to skrzynia (sam miałem jeszcze niedawnio... :disgust:) i kolorystyka wnętrza... no i szkoda że nie dieselek... ale każdy lubi co innego :wink4:

Opublikowano

widziałem na żywca i bardzo ładny aVantino - fela i szyby dużo zmienią reszta sama przyjdzie :good:

Opublikowano

hehe dopiero teraz zauważyłem. Adam tak trzymaj , będzie dobrze,planowane zmiany kox. Ładniutki avancik :good:

Opublikowano

najwazniejszy mod z jakim lepiej nie zwklekac -zatroszczyc sie pod kazdym wzgledem o skrzynie automatyczna jaka masz w tym aucie

Opublikowano
  • Autor

najwazniejszy mod z jakim lepiej nie zwklekac -zatroszczyc sie pod kazdym wzgledem o skrzynie automatyczna jaka masz w tym aucie

I tu wielki ukłon w strone kolegów z klubu, uświadomili mnie szybko i brutalnie o wszelkich możliwych bolączkach tej skrzynki. Wymieniłem odrazu poduszke pod nią (od dzwonka się zerwała i lekko gruchało na dziurach) no i olej też jest już świeży. Po lekturze przygód Pawła z AKP dzwoniłem też do p. Sopy w sprawie tego "zakopanego" filtra, i powiedział że jeśli to benzyna i przebieg dopiero 119.000 to sama wymiana oleju narazie wystarczy, a na remont zaprasza za 50.000. Skrzynka działa puki co wzorowo, oby tak dalej.

Opublikowano

I tu wielki ukłon w strone kolegów z klubu, uświadomili mnie szybko i brutalnie o wszelkich możliwych bolączkach tej skrzynki. Wymieniłem odrazu poduszke pod nią (od dzwonka się zerwała i lekko gruchało na dziurach) no i olej też jest już świeży. Po lekturze przygód Pawła z AKP dzwoniłem też do p. Sopy w sprawie tego "zakopanego" filtra, i powiedział że jeśli to benzyna i przebieg dopiero 119.000 to sama wymiana oleju narazie wystarczy, a na remont zaprasza za 50.000. Skrzynka działa puki co wzorowo, oby tak dalej.

zakopany filtr kosztuje cos kolo 80 zl a ten na zewnatrz z wzorowym dostepem kolo 800 :evil:

nic sie nie martw tez mam multitronic tylko z konca 2004 roku wiec troche inny niz twoj.Za kilka tys km jade na wymiane oleju i moze filtrow :good:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

koledzy od paru tygodni jestem posiadaczem auta z takim samym motorkiem i skrzynia jaki prezentuje kolega :)

moze mi ktos powiedzieć jakim olejem najlepiej zalać tą skrzynie i jakie filtry wymienić ? co jeszcze trzeba zrobić aby uchronić się przed awarią ? jak narazie skrzynia pracuje bez zarzutów. Wcześniej miałem bmw e46 z automatyczną skrzynią i powiem wam że a4 bije e46 na łeb pod każdym względem :naughty: