Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

4x4- felgi/różnica w szerokości felg i osadzenie et. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie czy dopuszczalne jest w napędzie 4x4 w tiptronicu różna szerokość felg np przod 8j 235/40r18 a tył np 9j 235 albo 245/40r18

Gdzieś kiedyś słyszałem ze przy stałym napędzie 4x4 nie powinno sie kombinować a rozmiar felg i opon powinien byc taki sam....

Gdzie leży prawda???

Opublikowano

no wg prawda ze powinno być 4 takie same felgi i opony.ja w moim b5 Q założyłem na felgi 4x8.5' opony na przód 215/45/17 a tył 225/45/17 i abs po kilku metrach od razu to wychwycił i zaczął świecić.także moim zdaniem nie warto się w to bawić chyba że masz dużo kasy na naprawę:P

Opublikowano

Też miałem felgi 8.5 z oponą 205/40 i tył 9,5 z oponą 215/40 i jak założyłem to po przejechaniu około 50 metrów zapaliła mi sie kontrolka ESP i w jak jechałem po hali garażowej to słyszałem jak opony mi piszczały tak na przemian .

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za odpowiedz, nie będę sie bawić w poszerzanie itp...biorąc pod uwagę koszty serwisu , mija sie to z celem.pozdrawiam

Dziwi mnie jednak jedna rzecz, kolega tez ma quattro , oponynw tym samym rozmiarze ale na tył założył jakieś adaptery zeby felga bardziej wystawała...żadna kontrolka mu sie nie pokazała..???...

Opublikowano

Bo tu nie chodzi o rozstaw kół tylko ich średnicę.

Tył możesz i o 5 metrów poszerzyć , przy tej samej średnicy kół nic się nie zaświeci.

Zaczaiłeś ?

Edytowane przez Fido

Opublikowano

Te adaptery to dystanse, które "wypychają" felgi na zewnątrz auta, żeby np. zrównać je z błotnikiem.

Opublikowano
  • Autor

Bo tu nie chodzi o rozstaw kół tylko ich średnicę.

Tył możesz i o 5 metrów poszerzyć , przy tej samej średnicy kół nic się nie zaświeci.

Zaczaiłeś ?

Yhy,:)

Podziekował