Houdini01 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Cześć, Chciałem się dowiedzieć jak zachowuje się skrzynia multitronic przy wyższych prędkościach tj. 160-180. Przy 8-biegowych automatach obroty są trzymane na ok 2500 przez co oczywiście spalanie jest odpowiednio niższe jak i głośność pracy silnika ograniczona. Multitronic z założenia jest bezstopniowy, ale 'wirtualne" biegi posiada (chyba osiem biegów jeśli się dobrze orientuję) i stąd moje pytanie czy przy tempomacie np. na 160-170 w multitronic obroty będą trzymane tak jak na 8biegowych automatach? Jako, że nigdy bezstopniowych automatów nie posiadałem, będę wdzięczny za odpowiedzi.
Robberto Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Obroty przy tempomacie w zaleznosci od wzniesienia i obciazenia samochodu mogą nawet wzrosnac do 4 tys ale jest to chwilowe do podtrzymania predkosci, ja staram sie nie przekraczac 3 tys obr i wtedy predkosc mam 175-180 i to nieustanne 8 l/100km... Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Robberto
Rekomendowane odpowiedzi