zama13 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam. Mam pewien problem z szybą po stronie pasażera. Szyby są elektryczne i strasznie piszczą. Rozkręciłem cały boczek, powycierałem wszystkie płyny i prysnąłem smarem. Problem nie ustąpił. Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł rozwiązania tego problemu?
jacek70 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Możliwe że to wina filcowych uszczelek w ramce ( zabrudzone). Umyj je wodą z Ludwikiem za pomocą szczoteczki i się zobaczy.
kawka66 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 A może mi ktoś pomóc szukam bezpiecznika od szyb przednich elektrycznych bo odsuwa mi się szyba od kierowcy sama i chce je na chwilę obecną wyłączyć. Pomożecie ?
Jurek2000 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Ludwik pomógł? Mam to samo jak się cieplej zrobi to piszczą jak wścieknięte?
zama13 Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Ludwik pomógł? Mam to samo jak się cieplej zrobi to piszczą jak wścieknięte? Niestety nie. rozebrałem całe drzwi, przeczyściłem wszystkie miejsca gdzie szyba dotyka uszczelek, siłowników czy innych miejsc, Dopiero smar w spray'u załatwił sprawę. W jednym miejscu pojawiło mi się małe ognisko rdzy, zastosowałem wd40. teraz wszystko jest w jak najlepszym porządku.
bystry10 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam. Ja miałem też taki przypadek u siebie. Niestety smarowanie prowadnic nie pomogło a pisk był okropny przy opuszczaniu i dźwiganiu szyby. Po rozkręceniu drzwi na części pierwsze okazało się, że to wina plastikowego tryba którym obracaślimak na silniku podnoszenia szyby.Jest to pod osłoną ślimaka który dalej jest podłączony do silniczka. To trybo jest osadzone na metalowym bolcu który z czasem lubi skorodować i podczas obracania i napędzania ślimaka strasznie piszczy . Żeby to sprawdzić wystarczy odkręcić trzy śrubki mocujące silniczek i wysunąć go z wieloklinu, później podłączyć kable i nacisnąć przycisk otwierania/zamykania szyby. Pomogło zdemontowanie tego plastikowego trybka, wyczyszczenie i nasmarowanie tego metalowego bolca. Ja u siebie nasmarowałem wszystko wazeliną bo nie wiadomo jak zareaguje plastik na smar, ale jak kto woli. Pozdrawiam i Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi