jan3k Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Witajcie, od 2 tygodni borykam się z takim problemem, że podczas przyspieszania w moim a4 spod maski słychać syczenie. Na początku myślałem, że to szelest liści (odgłos praktycznie identyczny), ale niestety to nie to. Ogólnie auto mam od niedawna i jestem w jego temacie niestety laikiem, podłączyć go do komputera nie potrafię, warsztatu własnego nie mam Przejrzałem rurki pod maską, ale wszystkie wydają się być "całe", żadnych dziurek :/ Dzisiaj jak jechałem wydawało mi się że moc była nieco mniejsza ale ze względu na to syczenie nie piłuję go unikając tego syczenia więc może to tylko przeczucie. Samemu, pod blokiem, bez podnoszenia auta jestem w stanie coś zrobić, czy też bez mechanika się nie obędzie? - jesli tak to jaki może być koszt naprawy? Ewentualnie ma ktoś może jakiś schemat silnika na podstawie fotografii z opisem co jest czym? - i co warto sprawdzić zanim pojedzie się do mechanika? Czy charakterystyczny "rzęchot" zaraz po obróceniu kluczyka - oczekując na zgaśnięcie kontrolek - może mieć coś z tym wspólnego? (chociaż ten odgłos w sumie mam od dawna a syczenie od 2 tygodni) Serio się trochę boję o swojego granatowego bąbelka Pomógłby ktoś? :/
marcin_franz Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Syczenie na wysokich ohrotach to oznaka dziurawego dolotu. Przepatrz dokładnie cały dolot. Najpierw sprawdź gumowy łącznik przy kolektorze dolotowym (na zdjęciu niebieska rura w lewym górnym progu)
jan3k Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2015 Stary dzięki wielkie!!!! Dziurka była na rurce ale tu gdzie zaznaczyłem strzałką ale bez Ciebie bym do tego nie doszedł bo nie ogarniam się w tych wszystkich rurkach pod maską solidnie zakleiłem najlepszą taśmą izolacyjną jaką miałem a przy pierwszej okazji wymienię rurkę na nową DZIĘKII
marcin_franz Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Cieszę się, że pomogłem. Postaraj sie jak najszybciej wymienić ten wąż, ponieważ taśma długo nie wytrzyma
marcin_franz Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Marcin kozacka masz ta niebieska pokrywe Hehe, dzięki
Rekomendowane odpowiedzi