Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

16989 potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc po swapie silnika z ecu jest problem auto nie ma mocy, gasnie na wolnych obrotach... mam 2 audi i przekladalem silnik... nikt nie grzebal w ecu i w tamtym samochoidzie silnik chodzil miodzio... po przekladce jest problem... jakies pomysly ? immo i kluczyk nie zostal przelozony ale bledow nie ma

Opublikowano

Jaki był wczesniej silnik a jaki wsadziłes, chodzi o model i rocznik.

Opublikowano
  • Autor

1,8 Adr 1995 byl teraz jest aeu 1,8T 1996 immo ma osobne nie w zegarach

Opublikowano

Zmieniłes sam silnik czy komplet łacznie z pompą, przepływka i ECU ???

Opublikowano
  • Autor

Zmieniłem cały silnik z osprzętem, ECU oraz wiazka silnika. Pompa została z 1,8 podobno takie same są. Dziś wsadzilem silnik 1,8 do tego auta który był dawca i podłączyłem vag com wyszedł tez błąd związany z ECU. I teraz zglupialem. Wiec postanowiłem zmienić stacyjke z pętla,immo i kluczyk. Niby trochę lepiej ale po odpaleniu chodzi z 10 s i gaśnie. Immo się nie pali. Jak odnaleźć i dodam gazu auto chodzi ale gdy puszcze to nie łapie wolnych obrotów i gaśnie. Jak ktoś coś wie to niech pisze na pw swój numer tel i zadzwonię bo pisząc tego się nie wytłumaczy. Jestem pod ścianą bo oba auta stoją...

Ps. Nie dokonczylem jeszcze wydechu i na środku trochę puszcza spaliny jeżeli to może mieć na coś wpływ...

Edytowane przez Przemo031

Opublikowano

Niestety ale do takich modów nie mam doświadczenia :(

Opublikowano
  • Autor

Dziwne to wszystko bo pare dni temu silnik chodzil idealnie w innym aucie. Moze ktos z was wie czy konieczne jest przelozenie cos jeszcze. Przypomne ze przelozylem caly silnik z osprzetem i wiazka elektryczna z komory silnika, Komputer ECU,immo,stacyjke z petla i kluczykiem. Wiem ze mozna dopisac immo i kluczyk ze starego auta ale narazie chce ustalic przyczyne tego zjawiska... Nie jest to moja pierwsza przekladka silnika...

Dzis zmienilem tak jak bylo na poczatku czyli immo kluczyk i stacyjka z mojego auta, a silnik, wiazka i ecu jest z drugiego auta... nic to nie zmienilo. Brak bledow immo jest tylko ten podany w tamcie. Jak odepne przeplywke to samochod kreci sie do konca ale jechac nie jedzie, szarpie,przerywa. Jak przepywka jest podpieta to samochod ma stabilniejsze wolne obroty i jak z nich schodzi to nie ma tak duzych zawachan,jechac tez nie chce, ale kreci sie do 4 tys i koniec... Czuc tez duze ilosci nieprzepalonego paliwa... zastanawiam sie nad wymiana pompy paliwa chodz watpie ze to jej wina.

A wiec tak wiecej bylo marudzenia niz to wszystko warte... Winna okazala sie pompa paliwa, cisnienia nie mierzylem ale nie pasowalo mi ze silnik przed przekladka dzialal a po juz nie... i po przelozeniu wszystkiego z elektryki i braku efektow poszedlem na calosc i wymienilem pompe paliwa... blad z tematu pojawa sie dlatego ze w aucie ktos wczesniej usuna immo.