SowaBezOka Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Planuje zmienic wydech w swoim aucie i skoro moj jest w strzepach to szarpnalbym sie na 2.5". Z tym, ze chcialbym, aby jego charakterystyka glosnosci sie nie zmienila za bardzo. Takie rozwiazanie bedzie dobre: Katalizator wymienic na Downpipe 3" Pozniej 3"->2.5"->Tlumik srodkowy seryjny(?)->2.5"->Tlumik koncowy Zda to egzamin??
krzysiekml Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 za DP 2.5" po całości na dwóch tłumikach przelotowych,nie będzie głośno głowy nie urwie będzie normalnie z pomrukiem basowym.
SowaBezOka Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 To moze strumiennica w miejsce jednego z tlumikow? Orientujesz sie ile metrow rury potrzeba i ile i jakie zlaczki? za DP 2.5" po całości na dwóch tłumikach przelotowych,nie będzie głośno głowy nie urwie będzie normalnie z pomrukiem basowym. Jeszcze draze temat. Powoli kompletuje graty Mam ladna dwururke REMUSa z tym, ze caly tlumik remusa zostal wybebeszony, pozbawiony wkladu. Nie wiem teraz czy nie lepiej bedzie te dwie rurki przespawac do mojego oryginalnego tlumika koncowego?? Reszta zostawic na przelocie 2.5" ?
jacca90 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 To moze strumiennica w miejsce jednego z tlumikow? Orientujesz sie ile metrow rury potrzeba i ile i jakie zlaczki? za DP 2.5" po całości na dwóch tłumikach przelotowych,nie będzie głośno głowy nie urwie będzie normalnie z pomrukiem basowym. Jeszcze draze temat. Powoli kompletuje graty Mam ladna dwururke REMUSa z tym, ze caly tlumik remusa zostal wybebeszony, pozbawiony wkladu. Nie wiem teraz czy nie lepiej bedzie te dwie rurki przespawac do mojego oryginalnego tlumika koncowego?? Reszta zostawic na przelocie 2.5" ? i jak rezałeś ten wydech?
Andrzej777 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Pomyśl trochę nad tym wydechem, żeby nie było głośno. Ja w swoim AEB miałem od początku2,75 cala, srodek rm motors 2,75 przelot ikoniec 2,5 niemiecki markowy tłumnik. Dźwięk fajny ale na dłużsą mete za głośno
Rekomendowane odpowiedzi