Jump to content
IGNORED

Uchwyt na tablet, nawigację itp...

Recommended Posts

Posted

Witam

Jako, że dużo podróżuję korzystając z nawigacji, yanosika i rozmawiając przez telefon (oczywiście na głośnomówiącym) korzystając jedynie z telefonu, postanowiłem wymyślić jakiś sposób aby zamontować tablet.

Kombinując, wymyśliłem taki sposób przymocowania uchwytu:

pbrj63ev.jpg

Nie wiem czy Wam przypadnie do gustu, ale dla mnie super. Można wykręcić tą gumę i wtedy zostaje mała tubka.

Kilka zdjęć:

wkwnfoak.jpg

jzbbjxap.jpg

zkh35i5u.jpg

Jeszcze muszę kupić interfejs z bluetooth i będę mógł na bieżąco kasować błędy.

Posted

Witaj grzegorz-grzechu.Twój pomysł na mocowanie nawigacji jast OK,ale niestey z fotek nie wiele widać jak to jest zamocowane ,do czego, co jest potrzebne i gdzie punkt mocowania. Czy po demontazu zostaje jakis widoczny ślad.Opisz to dokładnie lub przeslij na priva.Pozdrawiam.Ryszard.

Posted

Użyłem uchwytu który miałem do nie używanej kamery samochodowej.

Konieczne było zrobienie dziury w plastiku i przełożyłem przez nią jedną z trzech końcówek. skręciłem to śrubką i odciąłem resztę śrubki.

grwck9oe.jpg

Po zdemontowaniu muszę zostawić tą część, która jest skręcona na stałe i wygląda to jak na zdjęciach

62unw2rh.jpg

Posted

Dzięki,uważam jednak,że robienie dziury w plastiku to drastyczna ingerencja.Pozdrawiam.

Posted

Fajny patent z tym uchwytem :wink:

Tę górną część ramki idzie kupić osobno a jej wymiana jest bardzo prosta w razie wu :)

Gorzej jakby trzeba było wiercić w kokpicie...

Posted

Dobry i ciekawy pomysł. Wezmę pod uwagę.

Posted

Na wiercenie w kokpicie bym sie nie zdecydował. Nie wiedziałem czy wyjdzie, dlatego szukałem miejsca, które można szybko i tanio wymienić :)

Posted (edited)

Też jestem za mocowaniem bez wierceń, klejów i tego typu zabiegów.

Edited by jacek70