zybi81 Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Nie wydaje mi się żeby to było normalne, ale mi się podoba. Piszę bo chcę tylko wiedzieć czy coś może się rozsypać. Silnik 1.8 ADR bez różnicy czy pb czy lpg jak przeciągnę na obrotach do ok 6k to przy zmianie biegu na wyższy i wdepnięciu gazu strzela jak z shotguna i kumpel jadący za mną mówi że wystrzałowi towarzyszy marchewa . Kable nowe, świece nowe, pali normalnie Jeździ normalnie. Edytowane 1 Lipca 2015 przez zybi81
ja74687 Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 Podłącz pod VAG i zobacz może coś pokaże Dodatkowo dobrze by było wykluczyć LPG czyli, zakręć je na butli, wypal z układu, pojeździj troszkę i zobacz czy coś pomoże Warto też jak byś wrzucił logi sondy i przepływki
zybi81 Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Opublikowano 5 Lipca 2015 Dzięki. Podjadę do kumpla niech podłączy i się zobaczy. BTW myślałem na początku że to przez pozbycie się kata,ale teraz obawiam się o wydech trochę żeby go nie rozwaliło. Jak znajdę powód to się podzielę
jacek70 Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Miałem wycięty kat w ADR z lpg i nic takiego nie miało miejsca. Zrób diagnozę a może coś wyjdzie.
zybi81 Opublikowano 14 Września 2015 Autor Opublikowano 14 Września 2015 Sorki że tak długo,ale trochę o tym zapomniałem Oczywiście na kompie byłem i wywala tylko błędy wtrysków,ale to od gazu sprawdziłem poza tym nic. A jak było tak jest. Nawet mi się to zaczelo podobać. Ciągne go na 2, wbijam 3 gaz w podłogę strzał i ciągnie dalej
Rekomendowane odpowiedzi