bundy75 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Zabieram się za demontaż haka w moim samochodzie (założony przez poprzedniego właściciela w ASO). Jest to (jak się domyślam po wlepce na klapie bagażnika - max 90 kg, więc raczej przyczepy się nie pociągnie) hak pod bagażnik rowerowy. Nie mam kabelka (wiem, wiem, posiadanie kabla to obowiązek każdego użytkownika B8 :-) ) i w związku z tym pytanie, czy po demontażu haka (hak + wiązka z gniazda) "wyrzucenie" opcji TRAILER w zielonym menu (+ ustawienie jej wartości na 0) jest wystarczające, czy trzeba większej ingerencji z użyciem VCDS? Edytowane 7 Lipca 2015 przez bundy75
wrclaguna Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 kodowanie jest w kilu sterownikach jeszcze sprawdz pierwsze ile masz wentylatorów
M@rcus Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Wtrącę się w temat, żeby nie było wprowadzania w błąd innych - wlepka z napisem "max 90 kg" nie informuje o uciągu haka, tylko o maksymalnym obciążeniu kuli (siłą pionową).
bundy75 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Opublikowano 13 Lipca 2015 kodowanie jest w kilu sterownikach jeszcze sprawdz pierwsze ile masz wentylatorów Mam 2 wentylatory na chłodnicy
wrclaguna Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 W silniku tez trzeba wykodowac ale nie wiem jak to bedzie współdzialac 01 silnik09 BCM10 PDC19 GATEWAY5F MMI
Rekomendowane odpowiedzi