Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlenie przestrzeni nóg.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem na etapie zakładania podświetlenia przestrzeni nóg i mam problem z podłączeniem.

1. Podłączenie tak aby zapalały się razem z lampkami w drzwiach. Gdzie znaleźć kable w aucie nie w drzwiach w których pojawia się napięcie po otwarciu drzwi? Czytałem na forum A3 że przy podstopnicy jest kostka z trzema kablami która zapala światło w podsufitce po otwarciu drzwi ale w A4 takiej kostki nie ma.

2. Podłączenia tak aby działały tak jak oświetlenie wnętrza i w ten sposób wolał bym to podłączyć. Najprostszy sposób wydaje mi się podłączenie do kabli idących własnie do lampki w podsufitce ale nie chciałbym ciągnąc kabla do lampki tylko dorwać się do tego gdzieś w okolicach podstopnicy a nie mogę zlokalizować który to kabel.

Dodaje zdjęcie z kostkami przy podstopnicy:

d47e95f140650e4emed.jpg

Robił ktoś już w taki sposób? Posiada ktoś jakiś schemat?

Nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie w podobnych tematach a szukałem sporo czasu dlatego zakładam nowy temat.

Opublikowano

Robić robił, nawet chyba w warsztacie na forum jest coś na ten temat, bo kojarzę, że czytałem, tylko teraz nasuwa się pytanie, po co w ogóle robić coś takiego? Jakbym już miał szukać źródła napięcia, to właśnie w podsufitce.

/// Edyta, dobra mam już, sekunda szukania. Łap, punkt 4 Cię interesuje:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228149-diy-oswietlenie-wnetrza-led/

/// Edyta druga:

W zasadzie w linku mamy przerabianie na ledy. Teraz się doczytałem :S Poszperam jeszcze.

/// Trzecia Edyta:

Myślę, że te wątki Cię zainteresują:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/319698-oswietlenie-wnetrza-i-drzwi/

konkretnie drugi post

I to:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/301528-czujnik-otwarcia-drzwi-i-oswietlenie-drzwi/

też drugi post

Edytowane przez Pavetti

Opublikowano
  • Autor

Ok ok dzięki ja juz mam lampki i zarowki założone i wyprowadzone kable :) a potrzebuje jedynie informacji pod jakie dwa kabelki się wpiąć :) bo mógłbym się pchac w drzwi i podłączyć pod lampki w drzwiach ale to rozwiązanie mi się trochę nie podoba.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Właśnie takie rozwiązanie jest w ostatnim linku jaki Ci podrzuciłem ;) Mi się wydaje, że albo czujnik otwarcia drzwi, albo pod lampkę w podsufitce. Innego rozwiązania osobiście nie widzę. Wiadomo, że roboty z tym będzie wtedy, ale najrozsądniej sprawdzić- jeżeli masz już podświetlanie drzwi- jaki przewód za to odpowiada już w środku, tylko gumę ściągnąć lekko i małymi kroczkami i wtedy rezać ;) Ewentualnie sprawdzić jaki bezpiecznik działa za podświetlanie podsufitki i bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ;)

Opublikowano
  • Autor

W drzwiach sam robiłem białe lampki także ogarniam temat z wiązką drzwi. Dobra to w takim razie chyba najlepiej będzie do podświetlenia wnętrza. Jutro zobaczę jak to wygląda z wpięciem za bezpiecznikiem. A ma ktoś jakiś schemat lampki w podsufitce? Bo jest tam 11 kabli w tej kostce i byłoby łatwiej :)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zawsze możesz to sprawdzić miernikiem lub po prostu żarówką. Może nawet uda Ci się znaleźć odpowiedni przewód w podstopnicy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.