Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 1.8 ADR] coś tańszego od sekwencji do 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chcę zbyt dużo inwestować w mojego dziadka bo słyszałęm, że za sekwencję trzeba dać ponad 3 tysia. Jaką instalację w dobrej cenie możecie polecić do 1.8 ?. A jesli już konieczna jest sekwencja to tak naprawde co można włożyc zeby było w miare tanio i zeby problemów nie było zbyt dużo? Dzięki za wszelkie porady.

proszę zapoznać się z REGULAMINEM

rob

Opublikowano

Można dać mniej ale zawsze sekwencje inne instalacje nie wchodzą w rachubę. W tym samochodzie wiecej stracisz na dojazdy do warsztatu który ci zakładał niż zaoszczędzisz na kosztach takie jest moje zdanie a mam taki sam silnik.

Opublikowano
nie chcę zbyt dużo inwestować w mojego dziadka bo słyszałęm, że za sekwencję trzeba dać ponad 3 tysia. Jaką instalację w dobrej cenie możecie polecić do 1.8 ?. A jesli już konieczna jest sekwencja to tak naprawde co można włożyc zeby było w miare tanio i zeby problemów nie było zbyt dużo? Dzięki za wszelkie porady.

Masz dwie drogi:

1. nie zakładać wcale gazu, bo tanie instalki to olbrzymie wydatki rozłożone w czasie (naprawy auta, regulacje, testy, ciągłe podmiany teoretycznie uszkodzonych podzespołów itd.. , KOSZMAR !!!!)

2. założyć instalację sekwencyjną

Ja w jednym ze swoich autek (Omega B 2.0 16V CD kombi) za namową "fachowców" przez pół roku czyli 25.000 km walczyłem z instalacją II generacji (Landi Renzo). Na gazie auto jakoś chodziło - choć nie miało takich osiągów jak przed zagazowaniem, paliło natomiast sporo - 13 l gazu na 100 km, ale na benzynie zaczęło chodzić koszmarnie (pomimo że nie miałem ŻADNEGO wystrzału. W przypływie wściekłości wymontowałem tą instalację z tego auta (została ona zainstalowana w autku z silnikiem na jednopunktwym wtrysku i tam chodzi do tej pory idealnie) , a w Omedze zrobiłem kolejno takie czynności: wywaliłem instalację II generacji, pojechałem do serwisu i na nowo wgrali oryginalny soft do mojego kompa (po tej operacji - kosztowało 109 zł - auto znowu fajnie chodziło na benzynie), następnie założyłem sekwencję BRC sequent 24 - IV generacja za 3200 zł. I od tego momentu miałem porządne auto - na gazie paliło 11 l/ 100 km, fajnie chodzio i na gazie i na benzynie, jechało 210 km/h. I przez 70.000 km nie miało ŻADNEJ regulacji !!!. Także naprawdę jak chcesz zaoszczędzić, sprzedaj swoją Audiczkę i kup coś na jednopunkcie, lub diesla. A jak gaz TO TYLKO IV GENERACJA.

Opublikowano

miczek.mk. w omedze miałeś siemensa a on strasznie gryzie sie z gazem... Ogólnie jezeli zakładać to tylko sekwecneje i tylko w większych miastach w warsztatach z doświadczeniem. Inaczej ciągłe nerwy i inwestycje... :wink: Przez rok, lub pół bedzie ok a potem ... szkoda gadać...

Opublikowano

w plonsku slyszalem ze jest dobry gaziarz ale nie wiem gdzie dokladnie i za nie wielkie pieniadze zaklada sekwencje i to dosyc dobra cos w granicach ok 2000-2200 za takie tez pieniadze zalozysz pod minskiem mazowieckim i o tym gazowniku zlego slowa nie moge powiedziec zna sie na rzeczy

Opublikowano

mogę coś powiedzieć na temat mieszalnikowej instalacji w 1.8 ponieważ na początku sam taką posiadałem. Powiem z całą stanowczością i odpowiedzialnością, w silnikach z wtryskiem wielopunktowym instalacja mieszalnikowa to ZŁO. Samochód pali dużo za dużo, chodzi jakby chciał a nie mógł. Poza tym szybko mogą paść takie części jak m.in. przepustnica (a jej wymiania jest dosyć kosztowna). Będzie ci też często gubił mieszankę przez co będziesz miał problemy z jazdą na PB, tak jak kolega parę postów wyżej już wspomniał.

Mam teraz dobrą sekwencję i jestem zadowolony. Wiem, że gdyby nie ona to bym tak dużo nie jeździł jak teraz.

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki za porady