Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Luźny pedał gazu i małe drobnostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowym użyrkownikiem tego oto forum i licze o miłą atmosferę i prosiłbym o pomoc gdyby post był źle zamieszczony.

Otóż niecałe 2 tygodnie temu zakupiłem Audi A4 B5 z silnikiem 1.6 Lpg i mam problem gdyż troche słabo jeździ 165 i gaz w podłodze zauważyłem ze pedał gazu ma luzy i moge go swobodnie unieść.

Drugim problemem jest to że na gazie faluja mu obroty i czasami potrafi zgasnac przy redukcji na zakrecie

Ostatni problem nie dziala ABS świeci się kontrolka pomarańczowa od ABS i nie działa

Bardzo proszę o wasza pomoc gdyż jestem młodym kierowca i jest to moj pierwszy samochód ktorym chcialbym się pocieszyć.

POZDRAWIAM! ;)

Opublikowano

Co do falujacych obrotow to proponuje Audiole odstawic do gazownika. Pewnir jest zle wyregulowany gaz.

Co do ABS, moze padl czujnik. Popros kogos kto ma kabel, zeby podpial Ci pod kompa i zczytaj bledy.

Luzny pedal gazu? Sprobuj sie dostac jak najglebiej i zobacz czy zadna sruba sie nie poluzowala. Albo linka do wymiany.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

W b5 pedał gazu tak właśnie można podnieść. Pamiętam że miałem tak i było ok. Komp powinien pokazać błędy . Może a pewnie i będzie sonda. Czujnik ABS nie musiał paść wystarczy że się przesunął i jest za daleko od koronki . Ma być 06-08 mm.

Edytowane przez jacek70