Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pękające węże podciśnienia i układu IC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zmagam się z problemem od dłuższego czasu.

Pękają po kolei węże podciśnienia ( co 5/10 tys km ) z rajci, że duzo jeżdżę to co m-c :)

żeby była jasność wymianiłem dwukrotnie wszystkie wężę podciśnienia na nowe - ale efekt jak boomerang wraca ...

Kolejną sprawą oprócz wężyków podcisnienia to 3 razy w ostatnich 100 tys km wymieniłem gruby wąż z IC do kolektora i dwa razy dolny obok chłodnicy cieczy.

Dla jasności wymieniłem też dwa razy N75 - dziś kolejny raz słyszę szum po dodaniu gazu i z tyłu auta batory ......-więc wiem, że kolejny raz któryś z dwóch grubych wężów będzie do wymiany

Prosze o pomoc co może być nie tak - sprawa juz mnie zaczyna irytować

Ps. Jeżeli chodzi o dane z komputera - brak błędów

Logi dynamiczne nie robione - tu ewentualnie prosba o pomoc - jestem z okolic Żor ( śląskie) - oczywiście zapłacę :)

Opublikowano

Trzeba by zrobić logi dynamiczne, głownie grupy 3,7,8,11. Co do wezyków podcisnienia to trzeba podłączyć wakuometr i sprawdzić jakie jest podcisnienie ale wydaje mi sie ze problem lezy w słabej jakości wężyków.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

jak juz szukasz węży do podciśnien http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-silikonowy-od-fmic-pl-i5576779871.htmlto jest lekarstwo na wszelkie bóle :) sam mam ponad 2 lata i nic sie nie dzieje nie sztywnieją nie pękają i ładnie się prezentuja :) Polecam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a czy zaworki podcinienia mozna regenerowac nie wiem wymienic jakies uszczelki rozebrac czy cos takiego a tak dla jasnosci ile konkretnie powinna pompa podcisnienia wytwarzac przed zaworkami tam gdzie wychodzi krociec od serwa ? i ile powinno byc na gruszce ?

Opublikowano

trzeba sprawdzić podciśnienie wakuometrem na vacupompie 0,9 i n75 0,7

Opublikowano

a jak sie ma n19 do przeladowania turbiny i czy podcisnienie na tych wezykach ma cos do jakosci hamulcow?

jak wezyki podcisnienia maja sie do hamulców??? ew nieszczelnosc na nich ?