tomciozcch Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Witam jakies 500 km temu wymieniałem termostat i nic sie nie działo dogrzewa się ładnie i trzyma temp ale dzisiaj w ten upal po trasie 50 km z klima zauważyłem , że nagle ciurkiem zaczął leciec płyn chłodniczy. Na parkingu po otwatciu maski nie mogłem zlokalizować wycieku przy chłodnicy i termostacie sucho tak jakby z tyłu silnika się lało. Ale tylko chwile ilość płynu nie spadła poniżej minimum. Przestało lecieć w drodze powrotnej (następne 50 km ) nic nie wyleciało. samochód zachowywał się normalnie nie dymi w zbiorniczku jest sam plym chlodniczy zadnych bombelkow i niepokojacych zapochow. Co to moze być?
wesz82 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Kolego sprawdz króciec z tyłu silnika,pod zaworem n18,dokładnie miedzy silnikiem a grodzią sie znajduje. Czesto tam puszcza i kapie na silnik.
Joziek79 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 A może to woda z klimy? Macałeś, wąchałeś, na pewno płyn?
tomciozcch Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Opublikowano 18 Lipca 2015 Mam niebieski plyn chlodniczy i ten wlasnie wylecial bo i w zbiorniczku ubylo plynu. Ale zastanawia mnie dlaczego tylko chwile lecialo a potem jak wracalem juz nie. Bede mial czas wjade na kanal i posprawdzam wszystko. I dam znac co wypatrzylem. Ale to bym musial jak znow bedzie lecialo bo teraz trzyma stan i wszystko jest ok. Az myslalem ze to jednorazowo wyplul nadmiar xd
wesz82 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Podjedź do jakiegoś magika za 10-20 sprawdzicie pod ciśnieniem układ. Nadmiar jest wywalany korkiem
Joziek79 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Jeżeli nie ubywa i jest ok to bym się nie martwił tylko go kontrolował. Możliwe że po wymianie termostatu mechanik uzupełnił płyn na maks który po porządnym rozgrzaniu zwiększył swoją objętość i pociekł przelewem.
tomciozcch Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Sam robilem i faktycznie dolalem na max. Z malego miasta jestem ale moze ktos bedzie mial taki sprzet Edytowane 18 Lipca 2015 przez tomciozcch
Joziek79 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Skoro leciało ciurkiem i przestało to z przelewu na bank. Nieszczelności zazwyczaj się powiększają a nie zaklejają Gdyby była nieszczelność na ciepłym silniku miał byś fontannę
tomciozcch Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Opublikowano 19 Lipca 2015 No to bede obserwowac czy cos jeszcze ubedzie
Rekomendowane odpowiedzi