Skocz do zawartości
IGNOROWANY

chodzi jak traktor a mechanik rozkłada rece

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy po ratuje coś bo juz nie mam zdrowia...kiedyś zapalił auto i chodzil jak traktor obroty falowaly słaby był na cud i chęci zaczął mogąc. Wiec do mechanika dobrze bo jest 300m ode mnie. Pod kompa i pokazał że na gary nie działają oraz katalizator i sonda lambda ( ale to mi już od dawna pokazywało kasowalem i tak raz na miesiąc zapalal się ten blad) .mechanik stwierdzi ze cewka wiec wymieniona (300zl) świecetez i kkable i dalej to samo. Co to może być?

Opublikowano

Koledzy po ratuje coś bo juz nie mam zdrowia...kiedyś zapalił auto i chodzil jak traktor obroty falowaly słaby był na cud i chęci zaczął mogąc. Wiec do mechanika dobrze bo jest 300m ode mnie. Pod kompa i pokazał że na gary nie działają oraz katalizator i sonda lambda ( ale to mi już od dawna pokazywało kasowalem i tak raz na miesiąc zapalal się ten blad) .mechanik stwierdzi ze cewka wiec wymieniona (300zl) świecetez i kkable i dalej to samo. Co to może być?

Te same objawy na gazie i benzynie?
Opublikowano

Tak.tak samo jest na gazie i na Benzynie

Opublikowano

Dziwne że błędów żadnych nie ma innych, odpinałeś przepływomierz? Była jakaś różnica?

Opublikowano

przepławka

pompa paliwa

(sonda lambda) może czas najwyższy wymienić.. nikt sobie tak dla jaj tam jej nie wstawił..

czujnik halla..

przesunięty rozrząd....

Opublikowano

Przepływomierz odpinany i zero reakcji.a błędy nadal ze nie działają 2 cylindry

Opublikowano

odpinanie nie zawsze coś daje..

sprawdz rozrząd..

Opublikowano

A rozrząd sam by pprzeskoczył? To się stało z dnia na dzień wcześniej wszystko był ok .dzwoniłem do dobrego elektryka i powiedział ze takie objawy daje zwalony sterownik który steruje cewka czyli komputer....bo juz kiedys mial podobny problem.tzn mam kompa do wymiany?jeżel itak to ile taki komp kosztuje?