markus85 Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam, mam pytanie a mianowicie wymieniałem kpl. rozrząd wraz z pompą wody,cały płyn spuszczony wraz z tym z chłodnicy,zalany nowy. Temperatura 90 stopni na budziku. Dzisiaj w nocy zrobiłem trasę ponad 500km i okazało się że brak jest ogrzewania,wieje normalnie chłodem. Górny wąż gorący zaś dolny zimny. Teraz pytanie co robić jeśli temp. stoi na 90 mogę wracać do domu?nie bardzo mam jak tu wymienić termostat a obstawiam że to on mógł się zawiesić? Z góry dzięki za info, Pozdrawiam
lukasz_wilga Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Kolego po wymianie płynu odpowietrzyłeś układ chłodzenia?
markus85 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 Kolego po wymianie płynu odpowietrzyłeś układ chłodzenia? Jak to właściwie jest,czytałem że ten układ sam się odpowietrza,jeśli tak nie jest jak to poprawnie zrobić?Odpowietrzać nie odpowietrzałem.
tom4275 Opublikowano 23 Lipca 2015 Opublikowano 23 Lipca 2015 do kabiny wchodzą dwa gumowe węże, na jednym jest dziurka, ściśnij opaskę i ściągnij trochę wąż aż Ci tą dziurkę odkryje. Odpal samochód, włącz ogrzewanie i poczekaj aż się pojawi płyn.
markus85 Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Opublikowano 23 Lipca 2015 Ok, sprawdzę dziś i dam znać czy pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi