Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poszukuję dobrego serwisu automatycznych skrzyni VW.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Tak jak w temacie poszukuję dobrego serwisu automatycznych skrzyń tiptronic. Potrzebuję wymienić olej i filtr w skrzyni. Byłem w ASO VW i powiedzieli, że oleju w skrzyni się nie wymienia :kox: Pacjent to VW Polo 6N2 (III lift) 1.4 8V AUD z czterostopniowym zwykłym automatem. Koledzy znacie jakiś dobry serwis w okolicach Tarnowskich Gór, Gliwic, Zabrza.. Dzięki z góry

Opublikowano

z tego co się orientowałem to w mysłowicach jest konkretny serwis asb, nie byłem ale wiele osób polecało. za dynamiczną wymianę oleju krzyknęli mi 1200 zł, tylko nie pamiętam czy z olejem czy bez

http://www.asbpalka.eu/oferta/?gclid=CNKjvfSw8cYCFeThcgodWZIKtg

Opublikowano

z tego co się orientowałem to w mysłowicach jest konkretny serwis asb, nie byłem ale wiele osób polecało. za dynamiczną wymianę oleju krzyknęli mi 1200 zł, tylko nie pamiętam czy z olejem czy bez

a ja odradzam ten serwis - otóż całkiem niedawno kumpel zawiózł tam swoje A8 zrobili mu kapitalkę za 6k i za 2 dni wrócił ten sam problem więc auto z powrotem wróciło na serwis, z tego co mi mówił to ponoć sterownik był uwalony, a oni zafundowali mu kompletny remont skrzyni - nie wiem jak sprawa się zakończyła bo pojechał na urlop ale jak wróci to będę z nim gadał i napiszę

Opublikowano

no jak za samą robotę tyle...to bomba serwis ::D

http://www.zumi.pl/1844638,PHU_Synchrocar_Automatyczne_i_manualne_skrzynie_biegow,Jastrzebie_Zdroj,firma.html#aboutPage

tu masz ...ja ich polecę ...kilka osób z okolic również pewnie ;)

Opublikowano

no jak za samą robotę tyle...to bomba serwis : :D

http://www.zumi.pl/1844638,PHU_Synchrocar_Automatyczne_i_manualne_skrzynie_biegow,Jastrzebie_Zdroj,firma.html#aboutPage

tu masz ...ja ich polecę ...kilka osób z okolic również pewnie ;)

a mówiłem temu mojemu ziomkowi żeby tam jechał to nie...niech cierpi :decayed:

Opublikowano

ja mam do nich pełne zaufanie

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie!!

Opublikowano

Nie znam...jutro zapytam o nich w "moim" zakładzie ...zoba zymy co powiedzą ;)..są jak raz obiektywni więc tym bardziej .

Opublikowano

Nie znam...jutro zapytam o nich w "moim" zakładzie ...zoba zymy co powiedzą ;)..są jak raz obiektywni więc tym bardziej .

Wrzuć info jeśli coś ciekawego powiedzą. ; )

Opublikowano

Pałka... zdzierca jakich mało ....

Auto MAX Sosnowiec - przed zakupem Vectry powiedział mi 6 -7 k za remont .... po zakupie auta dzwonie i mówie, że już kupiłem auto a on do mnie " niezłą Pan mine kupił skrzynie " .. za wymiane oleju w DP0 Megane II krzyknął 450-500 zł... padłem

Pojechalem do Olkusza http://www.asbolkusz.republika.pl/czas 1,5 h - koszt 250 zł z diagnostyką ...

Na remont skrzyni w Vectrze się zdecydowałem w Zielonej Górze u p. Kamila .. wiele osób z całej polski jeździ do niego... koszt 4700 zł za AF33 pełny remont z nowym sterownikiem z ASO ( 2700 zl ) ... ogarnął to w 48 H więc zostałem w hotelu... ps. Pałka mi powiedział 8-9 k i 2 tyg bez auta ;)

Opublikowano

W Auto Max za wymianę oleju z filtrem w Tipie krzyknęli 1.200-1.300zł z częściami. Podobno leją ori olej ZFa ale to tylko podobno, auto na drugi dzień do odbioru.

Jeśli miałbym dymać taki hektar to chyba zdecydowałbym się na Wrocław i http://www.loboda.pl/- opinie mają pozytywne, nie wiem tylko jak cenowo wychodzi. Tak czy inaczej średnio opłaca się trzaskać tyle km na samą wymianę oleju, co innego remont.

Opublikowano

dlatego napisałem o Olkuszu.. :) 30 km od Katowic około tam wymieniałem w Megane II olej

Opublikowano

a wymieniają w Olkuszu może dynamicznie?

mam u siebie w audi olej do wymiany i trochę się boje wymiany statycznej.chociaż słyszałem, że facet w olkuszu jest dość ogarnięty jeżeli chodzi o asb

Opublikowano

Nie polecili mi zakładu :whistling:
Opublikowano

wracając do Pałki i tego mojego ziomka - równo miesiąc mu robił skrzynię, dwa razy auto wracało na warsztat po przejechaniu 50km , za trzecim razem dopiero jest dobrze - chyba bo nie wiadomo co wyskoczy - ocenę pozostawiam Wam ale ja bym tam auta nie zawiózł

Opublikowano

a wymieniają w Olkuszu może dynamicznie?

mam u siebie w audi olej do wymiany i trochę się boje wymiany statycznej.chociaż słyszałem, że facet w olkuszu jest dość ogarnięty jeżeli chodzi o asb

Wymiana dynamiczna to jest ciężki temat... Zmieniaj statycznie za 1/3 ceny i jezdzij dalej...

Wysłane z Huawei Honor 4X

Opublikowano

Niby tak, tylko boje się o skrzynie zeby cos sie jej nie stało... Tym bardziej, ze jest to bardzo prawdopodobne, ze olej nie został nigdy zmieniony. Skrzynia normalnie pracuje i po prostu mam obawy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Z jednej str zrozumiałe bo dlaczego mieliby polecać konkurencję.. :whistling:

Zmieniałeś u siebie Tipa na manual i wyszły z tego co pamiętam jakieś małe problemy, robiłeś to w Sychro? Jeśli nie to dlaczego nie u nich skoro polecasz? Pytam z czystej ciekawości, zero stresu. : )

Opublikowano

Z jednej str zrozumiałe bo dlaczego mieliby polecać konkurencję.. :whistling:

Zmieniałeś u siebie Tipa na manual i wyszły z tego co pamiętam jakieś małe problemy, robiłeś to w Sychro? Jeśli nie to dlaczego nie u nich skoro polecasz? Pytam z czystej ciekawości, zero stresu. : )

1. Jak jeszcze pracowali w Żorach to dość dobrze wypowiadali się o firmie w ich de facto sąsiedztwie ;)

2. Termin na podmianę skrzyń miałem taki ,że wolałm padlinę na lawecie przez pół kraju wieźć ;). Są zawaleniem robotą więc czasem ciężko się wstrzelić ...ja auta potrzebuję czasem przez tydzień po 24 h w ciągu.

3. Polecam bo gwarancję roczną albo limit 50kkm przekroczyłem 5 -cio krotnie bez problemu ;)....pamiętaj ,że naprawa była robiona na zamiennikach nie na ori częściach...i dzisiejsze ceny używek w porównaniu do 2009 roku też się "nieco" różniły :);)

4. Niedawno problem miałem z uszkodzoną pompką sprzęgła...byli na urlopie...więc szukałem w okolicy innego warsztatu ;)

Nie raz jeździłem autami klubowymi ,które (z polecenia również tam były naprawiane) miały tam remonty... może cufal ale właściciele zadowoleni .

Edytowane przez Arturoo