gkarol Opublikowano 23 Lipca 2015 Opublikowano 23 Lipca 2015 Witam posiadam audi A4 b7 po uszkodzeniu turbo sprężarki poleciał olej do tłumików czy mogła się uszkodzić sonda lambda? Jeżeli tak to proszę napisać jakie mogą być skutki zepsutej sondy lambda ? Pozdrawiam
Pawelkiwi Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Diagnostyka komputerowa wykazuje niesprawność sondy. Regenerowałem wiele sprężarek które potrafiły wypełnić tłumiki olejem ale jeszcze nigdy nie padła sonda lambda (oczywiście trzeba wypalić olej).
gkarol Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Diagnostyka komputerowa wykazuje niesprawność sondy. Regenerowałem wiele sprężarek które potrafiły wypełnić tłumiki olejem ale jeszcze nigdy nie padła sonda lambda (oczywiście trzeba wypalić olej). jak trzeba wypalić ten olej???? Zrobiłem już 1300 kilometrów i jak się go zapali po całonocnym postoju to dymi na biało i nie równo pracuję a jak się zagrzeje to równo pracuję i mniej dymiJak się mam pozbyć tego problemu ponieważ jeżdżę 1 miesiąc zrobiłem 1300 km i nie widzę różnicy Diagnostyka komputerowa wykazuje niesprawność sondy. Regenerowałem wiele sprężarek które potrafiły wypełnić tłumiki olejem ale jeszcze nigdy nie padła sonda lambda (oczywiście trzeba wypalić olej). jak trzeba wypalić ten olej???? Zrobiłem już 1300 kilometrów i jak się go zapali po całonocnym postoju to dymi na biało i nie równo pracuję a jak się zagrzeje to równo pracuję i mniej dymiJak się mam pozbyć tego problemu ponieważ jeżdżę 1 miesiąc zrobiłem 1300 km i nie widzę różnicy Diagnostyka komputerowa wykazuje niesprawność sondy. Regenerowałem wiele sprężarek które potrafiły wypełnić tłumiki olejem ale jeszcze nigdy nie padła sonda lambda (oczywiście trzeba wypalić olej). jak trzeba wypalić ten olej???? Zrobiłem już 1300 kilometrów i jak się go zapali po całonocnym postoju to dymi na biało i nie równo pracuję a jak się zagrzeje to równo pracuję i mniej dymiJak się mam pozbyć tego problemu ponieważ jeżdżę 1 miesiąc zrobiłem 1300 km i nie widzę różnicy a auto jak zapale to komputer pokazuje 40L spalania
Rekomendowane odpowiedzi