Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak to jest z zuzyciem energii w nowoczesnych TV ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam male pytanie: ogladam niektore oferty telewizorkow (zarowno LCD jaki i plazm) na necie i zawsze podawane sa tam zuzycia energii. Przykladowo Pasikonik 42-PV80 ciagnie okolo 255 W, zas 42-PY80 (juz full HD) juz prawie 450 W. Czy telewizoki te ciagna caly czas taka ilosc energii elktrycznej, czy np przy korzystaniu z obrazu Full HD jest wyzsza, a przy zwyklym sygnale nizsza ??

Opublikowano

zgadza sie dużo ciagna, ale czy HD czy nie to tak samo,nie ma znaczenia.Plazmy wiecej pradu biora niż LCD

Opublikowano

Plazmy około 400-450 Wat , a LCD około 175-180 Wat. Mówię o TV około 40 cali.

Opublikowano
  • Autor

Heh dzieki za odpowiedzi, ale chyba sie nie rozumiemy- wiem ze plazmy ciagna wiecej od lcd. Chodzi mi o to, czy ciagna wiecej jezeli np. podamy im sygnal HD i wyswietlany obraz jest full HD, czy moze zuzycie jest niezmienne.

Opublikowano

zawsze takie same

widzialem plazme 52" i 800W poboru prądu

Opublikowano

plazmy pobierają prąd w zalezności od wyświetlanego obrazu, czyli jak jest dużo jasnego to pobór większy, jak ciemy obraz to pobór prądu mały

LCD maja stały pobór energii, czyli nonstop ciągną tyle samo

acha i nigdzie nie jest powiedziane, że pobór prądu przez LCD jest mniejszy od plazmy :)

jak na razie moje rachunki nie wzrosły od plazmy 42" :wink4: wczesniej miałem 32" CRT

Opublikowano

T-żółw dobrze gada...

Ostatnio na forum lakiego ktoś udowadniał że Panas z zużyciem 450W ciągnie mniej w codziennej eksploatacji niż LCD 290W

Uważajcie tylko na te cholerne systemy anty-wypaleniowe bo (o ile dobrze pamiętam) Panasonic w jakiś najnowszych modelach tego nie ma i już kilku płakało...

Bzdurą jest to że Plazmy się nie wypalają... taka jest technologia że muszą i po kilku latach są to już dziesiątki % ostrości

no ale jeśli ktoś ma słaby sygnał to tylko plazma... sam mam LCD to wiem że są w tym kiepskie...

Opublikowano

mój lcd 52 ciągnie wg intsr. 300W -

Jak ustawię w menu - opcję oszczedzania energi to wyjdzie jakieś 15-20% mniej - ale ekran słabiej świeci ( wiadomo coś za coś)

tak więc z wersji oszczędzania zrezygnowałem.

Poczekaj na tv laserowe podobno zużycie prądu dobre 30% :gwizdanie:

http://www.purepc.pl/node/652