Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy (doładowania) w 1.8 t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie mam kiedy sprawdzić tego ciśnienia:/ może jutro się uda. Czyli jakby co to nie muszę wymieniać kompletnej pompy tylko sam wkład?? Jaki jest koszt samego wkładu??

Sprawdziłem dziś ciśnienie na listwie i na postoju po przygazowaniu do 5 tys chyba nawet 2 bar nie wybiło na zegarze:-/ czyli na pierwszy ogień wymiana filtra paliwa, zobaczymy czy pomoże

jestem po wymianie filtra, oryginalny z ASO niestety brak poprawy, ciśnienie zmierzone ok 2,2 bara. w wolnym czasie postaram się zrobić jeszcze raz logi. Z tego co wiem to ciężko z zamiennikami tych wkładów, możecie polecić jakiś sprawdzony zamiennik a może od jakiegoś innego modelu. Nie chcę wydawać ponad tysiąca zł na oryginał z ASO.

Witam ponownie, wymieniłem wczoraj pompkę na Skv germany z tej aukcji http://allegro.pl/pompa-paliwa-audi-a4-b6-1-8t-163-164km-2002-2008r-i5569998467.htmljak się okazało ten sam model pompki można kupić za połowę ceny na innej aukcji http://allegro.pl/pompa-paliwa-ford-galaxy-oryginal-nowa-skv-germany-i5336855722.html. Pompka którą dostałem jest o tym samym oznaczeniu co pompka z tej tańszej aukcji, więc raczej niczym się nie rożni, a sprzedawca po prostu wykorzystuje fakt, że oryginał jest bardzo drogi i chyba jako jedyny na allegro piszę, że pompka pasuje do Audi A4 B6 i zawyża cenę. Po wymianie pompki auto nie odzyskało mocy, ciśnienie na listwie jak najbardziej ok. Wystarczyło jeszcze skasować błędy, doszedł mi jeszcze taki:

16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit

P0130 - 008 - Implausible Signal
Po skasowaniu autko śmiga;) oby jak najdłużej;) narazie żaden błąd nie powrócił .
Podziękowania dla wszystkich którzy pisali w temacie, szczególnie dla użytkownika Łukasz13, jego diagnoza była trafna.
Pozdrawiam

Edytowane przez marcinbob_89

Opublikowano

Kolego a jak ta pompa się sprawuje? Tzn. jest głośna czy jej nie słychać? U mnie powoli zaczyna się odzywać pompa, więc zakładam że jeszcze trochę pojeździ, niemniej jednak szkoda mi kasy na oryginał a słyszałem mało pochlebne informacje nt zamienników.

Opublikowano

U mnie skv po wirusie nie dała rady. Może w seryjnym ogarnie moc.

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Mojej oryginalnej pompki nie było słychać a była padnięta. Ten zamiennik pracuje cicho bo nic nie słyszę. Jak założyłem manometr bezpośrednio na kruciec zasilający to wybiło ponad 6 bar. Na listwie 4 bary. Zamienników chyba wgl nie ma, jedynie można coś dobrać od innego auta. Narazie autko śmiga bardzo dobrze. Zresztą chyba i tak się opłaca kupić kilka pompek za 100 zł niż ori za ponad 1000 zł a wymiana to pół godz roboty.

Buchcio jaki wirus masz wgrany?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od gregorv10 na 240 koni