keiza1990 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Przyszedł w końcu czas że i ja znalazłem chwilę czasu żeby pochwalić się swoją furą Wiele godzin straciłem na pokonywaniu kilometrów i oględzinach w poszukiwaniu swojej wymarzonej S4. Aż w końcu trafił się ten rodzynek. Od kobiety Jedynej właścicielki od nowości. Z przebiegiem wówczas 140 tyś. Długo nie musiałem się namyślać i po formalnościach wracałem już do domu, z bananem na twarzy, z opuszczonymi szybami od świateł do świateł Tak było na początku. Teraz ma już prawie 160 tyś, była ze mną tu i ówdzie (nawet UK zwiedziła). Narazie odpukać bez drobnych pierdółek (wycieraczki, osłona przegubu) jeżdzę od wymiany do wymiany oleju z tym samym bananem na twarzy Wyposażenie: Jak na Eskę przystało zdecydowanie szybciej będzie wymienić, czego brakuje mi do tzw. "full opcji": -nie ma pamięci foteli, lodówki w schowku, podgrzewania tylnej kanapy i składania lusterek z pilota. Co planuje w najbliższym czasie zrobić: Mechanika: -odnowić zaciski hamulcowe (piaskowanie, malowanie, serwis) ZROBIONE -wywalić katalizatory (projekt i wykonanie własne) + usunięcie programowe sond diagnostycznych ZROBIONE -kompletne zaizolowanie dolotu przed wysoką temp. silnika ZROBIONE -wymiana poduszek pod silnikiem (jedna już się poci i wywala błąd) ZROBIONE -wymiana oleju i filtra w Tiptronicu ZROBIONE -wydech cat-back na zamówienie (jak fundusze pozwolą) Estetyka: -wymiana schowka pasażera (może na lodówkę) ze względu na porysowaną klapę (poprzednia właścicielka woziła swoje pupile) -ogarnięcie wnętrza bagażnika (ten sam powód co powyżej) -"dłuższa" lotka na klapę -przyciemnianie szyb, tył 100%, przód 30% ZROBIONE -blenda US'a w przedni zderzak ZROBIONE -kierunkowskazy/obrysówki ala US'a ZROBIONE Poniżej kilka fotek na początek: Edytowane 12 Listopada 2015 przez keiza1990
Mortiis Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Gratuluje eski z takim przebiegiem szerokości
keiza1990 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzięki Od przyszłego tyg. zaczynam mody, więc na pewno będę wrzucać fotki z przebiegu prac. Na teraz jeszcze jedna fotka naszej małej rodzinki: I filmik z nocnych wypadów: Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez keiza1990
mariuszbielsko Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Hej piękne auto przebieg super jakie plany na mody
PrzemoS4 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Doszły ci foty na emeil? Ps. Dzieki za mini spocik w zeszłym tyg. Krótko bo krótko ale zawsze okazja do pogadania Czekamy na fotki
keiza1990 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Doszły ci foty na emeil? Ps. Dzieki za mini spocik w zeszłym tyg. Krótko bo krótko ale zawsze okazja do pogadania Czekamy na fotki Doszły, dzięki Musimy się kiedyś zgadać na dłuższy meeting / Poniżej kilka fotek z ostatnich modów: -Wycięcie katów: Może nie wygląda to jakoś mega profesjonalnie bo to nie MIltek, ale swoją rolę spełnia. Narazie jest na złączkach bo nie miałem dostępu żeby odkręcić rury przy kolektorach i ładnie pospawać. Za to gada teraz dużo bardziej agresywnie i ładnie strzela z tłumików (przepustnice w końcowych zablokowane w pozycji otwartej) -Odnowienie zacisków:
PrzemoS4 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Kamil ona już przed wycięciem tych katów fajnie gadala.. Ja u mnie mam odłączone te przewody podcisnieniowe ale zastanawiam sie czy klap np nie przestawić zeby gadali jak u ciebie Jutro jade do rybnika tam gdzie sie ostatnio widzieliśmy,dzis byłem u Tomka pogadać...
keiza1990 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Kamil ona już przed wycięciem tych katów fajnie gadala.. Ja u mnie mam odłączone te przewody podcisnieniowe ale zastanawiam sie czy klap np nie przestawić zeby gadali jak u ciebie Jutro jade do rybnika tam gdzie sie ostatnio widzieliśmy,dzis byłem u Tomka pogadać... Jak masz te przewody podciśnienia odłączone to przepustnice w tłumikach są otwarte cały czas. U mnie w połączeniu z brakiem katalizatorów robi dużo większy hałas, na przejażdżki po mieście jest za***iście, ale na dłuższe trasy uciążliwe (wyraźnie słychać w środku mocny basowy dźwięk z tłumików).
PrzemoS4 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Jak bedzie okazja sie znów gdzieś spotkać to zobaczę i posłucham...bo jak za głośno by miało byc to odpada z powodu mojej małej córci...
keiza1990 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak bedzie okazja sie znów gdzieś spotkać to zobaczę i posłucham...bo jak za głośno by miało byc to odpada z powodu mojej małej córci... Oj to może być trochę za głośno. Czasami dla mnie zaczyna być denerwujące jak jadę dłuższą trasę, a co dopiero na tylnej kanapie.
PrzemoS4 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak sie nie ma dzieci to radio głośniej U mnie to już by nie przeszło... Moja mała jest ważniejsza 31lipca skończyła caly rok
keiza1990 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Jak sie nie ma dzieci to radio głośniej U mnie to już by nie przeszło... Moja mała jest ważniejsza 31lipca skończyła caly rok To dla małej teraz żeby pasowało bo wozu : A wracając do tematu, autko odebrane z warsztatu, olej w skrzyni wymieniony. Nie miałem okazji się nim przejechać jeszcze bo jestem za granicą, ale brat powiedział, że jest lepiej niż wcześniej. Olej w skrzyni podobno strasznie spracowany, wymieniony na ostatni gwizdek. Także każdemu kto ma automat mogę polecić zainteresowanie się tematem oleju w skrzyni jak najprędzej, jeśli wcześniej sobie tego nie pilnował. W esce również wpadły przyciemniane szyby, przód 30%, tył 100%:
PrzemoS4 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Szybki pierwsza klasa a co do fotelika to chodziło mi to po głowie ale perspektywa ok tys zł jest porażająca.... Ps. Ile dałeś za zrobienie szyb, u mnie w okolicy jak pytałem to sobie cenią ta usługę na ok 600-650zl
keiza1990 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Szybki pierwsza klasa a co do fotelika to chodziło mi to po głowie ale perspektywa ok tys zł jest porażająca.... Ps. Ile dałeś za zrobienie szyb, u mnie w okolicy jak pytałem to sobie cenią ta usługę na ok 600-650zl mi gościu wycenił na 170zł przód + 450zł tył. w ostateczności za 600zł zrobił
Mortiis Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 keiza1990 a w napędzie z tyłu nie wymieniałeś oleju?
Gość harry19-19 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 40840534"] Szybki pierwsza klasa a co do fotelika to chodziło mi to po głowie ale perspektywa ok tys zł jest porażająca.... Ps. Ile dałeś za zrobienie szyb, u mnie w okolicy jak pytałem to sobie cenią ta usługę na ok 600-650zl mi gościu wycenił na 170zł przód + 450zł tył. w ostateczności za 600zł zrobił Ja pie***le , ładnie macie drogich ludzi z przyciemnianymi szybami. Ja płacę 250 zł maks 300 zł za wszystkie szyby i nie liczy osobno z przednimi ani jaka to folia
afroo. Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Gdzie olej zmieniałeś jeśli można wiedzieć?
PrzemoS4 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 300zeta za wszystkie szyby?? Niestety, Jarosław, Przemyśl itp to inny region niz slask ...to i ceny inne...ja w okolicy byłem u kilku gości i ceny wszędzie podobne
Gość harry19-19 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 300zeta za wszystkie szyby?? Niestety, Jarosław, Przemyśl itp to inny region niz slask ...to i ceny inne...ja w okolicy byłem u kilku gości i ceny wszędzie podobne właściwie masz rację bo ten kolega co przyciemnia szyby to mieszka w Rokietnicy od Jarosławia jakieś 20 km , Nazwisko Homa Mariusz sporo ludzi poleca do niego jeździć , zagościli nawet Ukraińcy
Rekomendowane odpowiedzi