Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klima nie chłodzi jak powinna, po remoncie. Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem A4 B5 1.9TDI 99r. po lifcie z niedziałającą klimą. Wymieniłem chłodnice, układ jest szczelny , kompresor sprawny , czynnik napełniony, czujnik temperatury sprawny, a klimatyzacja chłodzi w niewielkim stopniu. Coś tam zimnego powietrza leci, ale niewiele. W upały czyt. +30 stopni celcjusza w, mając nastawione na Lo, w samochodzie jest gorąco. Co może być przyczyną ? Nie wymieniałem takich rzeczy jak np. osuszacz itp. Dodam jeszcze, że wisco jest sprawne. Pomocy!

Opublikowano

U mnie w A6 C5 odkręciło się sprzęgło sprężarki. Efekt był podobny jak u Ciebie czyli klima coraz słabiej dmuchała, aż do momentu jak całkiem znikła klima. Okazało się że sprzęgło się odkręciło i spadło na osłonę silnika.

Opublikowano

A zamyka Ci śilniczek klapę ciepłe-zimne powietrze? Bo ja mam też taki problem że mi nie zamyka ciepłego powietrza a śilniczek jest sprawny bo sprawdzałem.

Może ktoś na forum miał taki problem?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie skończyłem sprawdzać, silniczek zamyka klapy, działa tak jak powinien. Rurki również zimne, sprężarka działa.

Opublikowano

Ja już rozwiązałem problem :banan: jeden przewód był wyciągnienty z wtyczki czerwonej.

A błędy na klimatroniku masz jakieś?

Opublikowano
  • Autor

Koledzy, jak myślicie, może to być wina osuszacza ? Zapewne nie był nigdy wymieniany, poprzedni właściciel o klime nie dbał , nie działała ona. Dodam jeszcze , że gdy ostatnio przejechałem 60 km, trasę klima miała taki moment ze chłodzila mocniej. AA. Pytanie, czy przy wymianie tegoż osuszacza wyleci gaz ??

Błędów na climatroniku nie ma żadnych.

Opublikowano

Jeśli układ był długo rozszczelniony, to osuszacz bym wymienił (czynnik musisz odciągnąć), przy okazji obowiązkowo dławik. Wiatrak startuje od razu po włączeniu klimy?

Opublikowano
  • Autor

Problem częściowo rozwiązany, okazało się, że sprężarka do wymiany. Niestety, ale nie "robi" ona odpowiedniego ciśnienia (w środku jeden z tłoków nie działa, mimo , że spreżarka się załącza i pracuje). Tak więc Koledzy ... kupię sprężarkę, jeśli ktoś ma priv, najlepiej kuj-pom.