Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa ABS ochrona podzespołu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chłopaki mam takie pytanie czy pompa ABS/sterownik posiada ochrone komponentu?

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/279791-aktywna-ochrona-podzespolu/

ale czy ktoś może potwierdzic czy na 100% nie ma ochrony? :) Mam uwalony chyba sterownik abs w 2.0tdi quattro. Ktoś na forum miałby do sprzedania? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki Muskel! :thumbup1:

Podzwoniłem po aso i jednak jest ochrona :kwasny: teraz niech mi ktoś powie czy jeśli kupię pompę z nie pewnego źródła a nie pojadę na ściągniecie ochrony to czy ona w ogóle będzie działać? orientuje się ktoś?

Opublikowano

ok dzieki Muskel! :thumbup1:

Podzwoniłem po aso i jednak jest ochrona :kwasny: teraz niech mi ktoś powie czy jeśli kupię pompę z nie pewnego źródła a nie pojadę na ściągniecie ochrony to czy ona w ogóle będzie działać? orientuje się ktoś?

Tak Ci powiedzieli w ASO bo chca zarobic.

Urzadzenia posiadajace ochrone moga tylko w ASO byc obslugiwane.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

dzwoniłem do roznych aso i ceny np w krakowie od 300 do 320 w katowicach min 400 za sciagniecie. powiedzieli mi ze jest szansa ze nie ma jesli to przed lift wiec powiedzialem ze przed, podalem vin i powiedzial gosc ze jest ochrona. W aso pompa 9300zl :facepalm:

Opublikowano

Nie ma OCHRONY :) Jak zmieniałem naped na QUATTRO to była wymagana wymiana pompy ABS

Kodowanie przyuczenie VIN i po krzyku :hi:

Niestety nie maja pełnego info :wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie ma OCHRONY :) Jak zmieniałem naped na QUATTRO to była wymagana wymiana pompy ABS

Kodowanie przyuczenie VIN i po krzyku :hi:

Czyli moge smialo kupowac uzywke z allegro i serwis miec gleboko w....? to git:) a mozesz mi powiedziec czy jesli mam quattro musze szukac pompy i sterownika pod quattro? znalazlem 2 pompy na allegro ktore maja taki sam nr na pompie ale nie wiem czy sterownik moze sie roznic? I jesli ja bym zmienial na inna pompe tez musze cos kodowac czy tylko wkladam i jazda?

Opublikowano

Pompa musi byc pod quattro. Bez kodowania sie nie obejdzie. Jak dasz rade podlaczyc sie ze swoja pompa to spisz /zapisz sobie kodowanie. Pozniej w nowej tylko wkleisz i po krzyku.

Opublikowano
  • Autor

ok super dzieki! :banan: nr sterownika mam te same tylko różnią się nr pompy ale może podejdzie:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tą ochroną ponieważ wyczytałem na forum że ABS nie ma ochrony a gdy podjechałem do elektryka to się poddał ponieważ u mnie ona jest. Czy może wprowadzili to pózniej. Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Opublikowano

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tą ochroną ponieważ wyczytałem na forum że ABS nie ma ochrony a gdy podjechałem do elektryka to się poddał ponieważ u mnie ona jest. Czy może wprowadzili to pózniej. Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

a w jakim aucie koleżanko :question:

Opublikowano

a w jakim aucie koleżanko :question:

Sorki za moje nieprzygotowanie już wszystko poprawiłem w profilu a samochód to A4 2.0tdi 2014.

Opublikowano

a jakiś scan ? 03 ABS

Nie mam ale po niedzieli podjadę do niego to mogę zrobić. Chciałbym się dowiedzieć czy w pompie ABS maja znaczenie te ostatnie litery ponieważ mam mechanicznie uszkodzony sterownik a nie ma nigdzie z takim samym numerem mój ma 8k0907379cn a znalazłem taki 8k0907379ch czy to będzie działało czy muszę szukać identycznego.

Opublikowano

ABS musisz dobrac pod swoje wyposazenie bo jest kilka rodzaji
Dodatkowo w polifcie dobiera sie rocznikowo

sprawdz kody PR abeesu :wink:

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam. A może ktoś napisać jakie ma kodowanie w audi a4 b8 quattro - mam z 2011roku przed liftem   i nie mogę dojść z kodowaniem