Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak to zrobić vagiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam kilka pytań do was i proszę o pomoc...

1. sprawa ABS, znana już z forum... pokrótce raz działa raz się świeci żółta kontrolka i wielki (!) na FISie... poczytałem sobie o tym trochę i wnioskuję że jest problem z którymś czujnikiem... i teraz jak podłączam vag-com i chcę przetestować ABS to chwile testuje pojawia się wykrzyknik, wyskakuje błąd (chyba 512) czujnik halla nie ma odniesienia, zrywa połączenie i już się nie mogę podłączyć... nie wiem jak mam się do tego zabrać żeby zlokalizować przyczynę tej awarii...

2. na FISie nie pokazuje mi otwartych drzwi w samochodzie... da się to jakoś uaktywnić?

3. mam radio concert II w którym ustawiony jest wzmacniacz BOSE a mam zwykłą instalację NOKII (no i problem załączania się przednich głośników), czytałem na elektrodzie że da się to vag-comem zmienić (wyłączyć BOSE) ale niestety nie poradziłem sobie z tym... (ten temat http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic365965.html#2336006) może ktoś mi to dokładnie wyjaśni jak to zrobić...

4. jak zrobić te pomiary o których tyle piszecie tzn. te logii... też bym chciał wiedzieć co w mojej a4 piszczy :))

proszę o pomoc i rozjaśnienie mi tych tematów :)

z góry wielkie thx!

Opublikowano

hmm... punkty 2 i 4 były na 100%, bo sam w nich pisałem... Na prawdę warto czytać od czasu do czasu forum.

Ale krótko Ci przypomnę, bo coś search szwankuje

ad 2) w drzwiach (zamku) są przełączniki, które pewno się zasyfiły

ad 4) od 1500obr but w podłogę i robisz logi w VAGu (gdzie i co w VAGu - to juz doczytaj)

ad 1) kody OBD są pięcioznakowe, zapisz błąd i wrzuć na forum

ad 3)

[56 - Radio]

[07 - Coding]

Tak wygląda menu przed wybraniem 07

http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/open_screen.html

to już po:

http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/recode_screen.html

i w tym kodzie, który się pojawi czwartą cyfrę zmieniasz na 0

(software code)

to Ci może jeszcze pomoże :

http://www.nav-plus.com/instructions/programming.html

Opublikowano

Co do 2 pytania to w modelach przed 2 liftem z tego co ja wiem niebyło tej opcji i fis niepokazywał które drzwi sa otwarte

Opublikowano

Jeśli na pewno masz Concert II, to podczas kodowania cyfrę na trzeciej pozycji pomniejsz o 2 i powinno wyłączyć BOSE>

(jesli było np. XX7XX to zmień na XX5XX).

Opublikowano
  • Autor

co do radia to wydawałoby się że tabelka z kodowaniem podesłana przez pre_pl powinna wszystko załatwić ale tak nie jest :(

zbliżony efekt do oczekiwanego podał szogun0... tzn bose wyłączyło (nie pokazuje się) ale i tak włącza jak chce (z przewagą na przód + tył)

co do otwartych drzwi na fisie to raczej to co pisze bratpit bo przełączniczki raczej są ok (oświetlenie wnętrza działa ok)... może ktoś mi to potwierdzi kto ma A4 z fisem do 98 roku...

a z ABSem niestety nie mogę się połączyć i nic odczytać... teraz to już przeważnie nie działa wogóle (działa tylko 2 km z rana po odpaleniu), może jest jakiś magik dobry od ABSu w Lublinie??