Roland Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Mam kłopot z odpaleniem mojego autka -wymieniłem świece i problem nadal istnieje-rano kiedy autko jest zimne załączam zapłon 5-krotnie i autko pali na dotyk , jeżeli silnik jest już ciepły to nawet to nie pomaga, muszę wtedy dłużej kręcić ażeby odpalił a jak odpali to kupa dymu z tyłu aż wstyd-prosze o jakieś sugestie
Rudi Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Jakiego koloru dym? Są bąbelki powietrza w przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy? I
Roland Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam ponownie-dziekuje za wskazowki -dym siwy a co do babelkow to sprawdze [br]Dopisany: 05 Listopad 2008, 17:08_________________________________________________a jezeli chodzi o kąt wtrysku to powinien być ok-nic tam nie ruszalem-czy mozesz podac jaki powinien być ten kąt wtrysku i czy może być jaskaś odchyłka
Flyer Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 A ten dym po odpaleniu to nie jest poprostu efekt niskich temperatur?
Rudi Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Lekko może przydymiać ale kolega Roland pisze, że jest "kupa dymu" a tu powodem może być paliwo (złe dawki) :gwizdanie: Ale dobrze jakby podpiął Vaga i zrobił logi.
kaj82 Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Wzorcowy kąt to 2*ATDC ,dopuszczalny zakres kąta to +/- 2*ATDC, co daje zakres od 0* do 4* ATDC, sprawdzamy to w grupie 004BS przy temperaturze płynu chłodzącego powyżej 86*C.
Rekomendowane odpowiedzi