Buchcio080 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Witam, koledze polecilem zakup a4 b6 no i trafił mu się s-line sedan. Auto posiada alarm fabryczny. I jest taki problem, że podczas zamykania auta z pilota drzwi się ryglują a po kilku sekundach zaczyna wyc alarm z niewiadomych przyczyn. Sprawdzałem kodowanie oraz adaptacji modułu komfortu 46 i wszystko jest w porządku. Zakodowane właściwie. Przy okazji wyłączyłem ryhlowanie drzwi po 15km/h. Zauważyłem, że gdy zamknę auto i od razu powtórzę czynnośc zamykania, auto zostaje zamknięte i alarm "nie wyje". O co tu może chodzić bo juz brak nam pomysłów. Pomóżcie Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Nikt nie pomoże?
biggman Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Są jakieś błędy w MK? alarm jest z czujnikami ruchu?
Buchcio080 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Hmm nie widziałem czujników ruchu w środkowych słupkach. Dzisiaj po kilku dniach wyskoczy błąd "czujnik zbicia tylnej szyby" sedan też to ma? Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
biggman Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Czujniki sa w lampce podsufitki. W boczku kierowcy sprawdz czy masz przycisk dezaktywacji czujnikow ruchu. Sedan nie ma czujnikow zbicia szyb. Nie ma wiecej bledow w MK? Plus ewentualne bledy z module czujnikow ruchu? Powinna byc zapisana w MK informacja co wyzwala alarm
darek181289 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Dzisiaj po kilku dniach wyskoczy błąd "czujnik zbicia tylnej szyby" sedan też to ma? Sedan nie ma czujnikow zbicia szyb w takim razie sprawdź jeszcze raz kodowanie, bo może zamiast sedana masz wpisane avant? to by się zgadzało że nie widzi czujnika zbicia szyby i wali błędem
Buchcio080 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Hmm czujnik zbicia szyb avant to +256 jeśli dobrze pamiętam? Jeśli tak to nie wliczalem do kodowania wiec powinno być nie aktywne... Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Wyłaczyłem z kodowania +1, a Wlaczyłem +8. Blad znikł. Zobaczymy przez dwa dni czy problem znikł Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Błąd znów wyskoczył.... Czujnik zbicia tylnej szyby. Kodowanie modułu na wszystkie sposoby nic nie daje. Ogólnie nie mogę się połączyć z centralnym zamkiem.... to normalne ?) Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi