Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napęd do bramy dwuskrzydłowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ktos ma doświadczenia w tym temacie to proszę o poradę jakiej firmy kupic automatykę do bramy dwuskrzydłowej, na co zwrócic uwage itd itp. Brama będzie miała skrzydło 1,8m i bedzie ciężka. Na razie w jednej firmie polecili mi faac lub beninca ale nie wiem nic o tych markach.

Opublikowano

Doradzić nie doradzę bo się nie znam ale mi też polecono Faac i zamontowałem. Będzie 3 lata jak jest na bramie dwuskrzydłowej i śmiga, daje rade :thumbup1: otwierane co dzień min 3 razy lub więcej

Opublikowano

Jeśli ktos ma doświadczenia w tym temacie to proszę o poradę jakiej firmy kupic automatykę do bramy dwuskrzydłowej, na co zwrócic uwage itd itp. Brama będzie miała skrzydło 1,8m i bedzie ciężka. Na razie w jednej firmie polecili mi faac lub beninca ale nie wiem nic o tych markach.

ja mam firmy Came i skrzydła tez cięzkie :wink:

Opublikowano

Siema :) Ja z tatą bawię się w montowanie napędów do bram :) I ogólnie, mogę polecić Faac'a, Nice ale i polską firmę ELBRAM. Są fajne cenowo, dość proste w budowie tylko nie mają tyle funkcji w swoim menu, do tego plusem jest to że nie potrzebują żadnego odboju :)Unikać wszystkich napędów no name kupionych w hipermarketach itp itd :) Do tego, jeśli macie jakieś bramy garażowe warto zainwestować w radio żeby z jednego pilota wszystko otwierać :)

Aaa i najważniejsze żeby dobrać napęd tak żeby szedł gdzieś na max 60% swojej mocy, bo np w przypadku kiedy będziesz miał śnieg itp itd możesz zniszczyć sobie napęd :)

Opublikowano

A Hormann? Mam bramę garażową z napędem tej firmy i za jakiś czas planuję uzbroić bramę wjazdową w napęd i myślałem właśnie nad hormannem, ktoś coś?

Opublikowano

Nie musisz kupować Hormanna :) Możesz kupić obojętnie jaki napęd, grunt żeby potem dobrać radio które będzie obsługiwało oba napędy i do tego np pilot cztero kanałowy. Np mając bramę przesówną możesz zrobić sobie funkcję furtki - czyli w tym momencie brama otwiera się powiedzmy na 1m. Do tego drugim kanałem możesz otwierać sobie bramę wjazdową a trzecim bramę garażową :) Z tego co się orientuję, to pod przykrywką Hormanna kryją się inne napędy innej firmy :) Do tego warto sobie jeszcze położyć kabel telefoniczny pomiędzy oby dwoma napędami i gdzieś w domu założyć sobie dwa klawisze do otwierania obu bram :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za opinie. Spotkałem się z fachowcem montującym napędy. Bedzie najprawdopodobniej napęd Faac s 418. Teraz tylko przygotować okablowanie. Tak jak koledzy wspominali wyżej, dobrze zrobic wyłacznik w domu oraz gdzieś przed bramą na podwórku (wyłacznik na kluczyk) żeby nie szukac za każdym razem pilota.

Opublikowano

Dobry wybór :) Dokładnie, ja mam u siebie zrobione otwieranie na pastelke z zewnątrz - nie musze nosić ze sobą pilota tylko taką malutką pastelke którą wystarczy przyłożyć tylko do czytnika :) Oprócz tego mam Klawisz do bramy na parterze, piętrze i w garażu :)

Wojto i ogromna uwaga odemnie. Przewody do ziemi wszystkie ziemne - żelowane. Nie oszczędzaj na nich bo się to szybko zemścić na tobie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej, zarejestrowałem się, ponieważ stoję przed podobnym wyborem. W oko wpadł mi napę BFT Phobos w normalnej cenie. Chciałbym dokonać jego zakupu, ale wcześniej zapoznać się z poglądami innych na temat automatyki. Czy jest ktoś posiadaczem produktu tej firmy?