darek Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Mam od tygodnia wyżej wymienioną instalację zamontowaną w aucie.Wszystko by było pięknie gdyby nie ogromne spalanie jakie zauważyłem.Butlę mam założoną 52l z czego tankuje się 80% t/j jakieś 40l.Zrobiłem jakieś 130km i została mi 1/4 butli tak że do wyjeżdżenia do końca zrobię jakieś 200km na 40l :cry:Przed montażem diagnozowałem silnik i wszystkie parametry były ok i benzynki mi palił średnio do 9l.Czy to jest wina źle wyregulowanej instalacji czy jeszcze poczekać i pojeździć by wszystko jeszcze się dopracowało.Za wszystkie odpowiedzi dziękuję
valdi80 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Jeśli ilość pozostałego gazu w butli stwierdzasz tylko po diodach sygnalizujących /4 diody i w miarę ubywania gazu gasną po kolei/, to jest to tylko orientacyjnie. U mnie nie zawsze gasną jednakowo. Tzn. nieraz pierwsza gaśnie po przejechaniu ok. 70km od zatankowania do pełna, a nieraz ponad stówkę i dopiero gaśnie. Ja mam BRC i jedno co jest pewne, to jak ostatnia dioda zaczyna migać, to wówczas mam jeszcze co najmniej 150km do zatankowania. Także na razie bym się nie przejmował. Chyba że teraz zalejesz do pełna i faktycznie okaże się, że wlałeś 3/4 zbiornika. Ale regulacja trwa chwilę, też raz byłem bo mi wzrosło spalanie o ponad litr Z reguły spala 10-11 l przy jeździe mieszanej do 120km. Ale o tym są już inne wątki na forum.
darek Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Opublikowano 2 Listopada 2008 Nie stwierdziłem na podstawie diod lecz z zegara ze wskazówką co jest na butli.Ale masz racje zatankuje i wtedy będę wiedział dokładnie jakie mam spalanie
Rekomendowane odpowiedzi