Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Check/ zbyt uboga mieszanka- PomocY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam kłopot, po całej mojej akcji naprawczej silnika- (co niektórzy z was wiedza o co chodzi...) , wkoncu wyregulowalem lpg i po przejechaniu dosłownie 100km wywaliło mi błąd na desce rozdzielczej, pojechałem do gazownika- okazało sie ze mieszanka zbyt uboga.

Zwiększyli cisnienie na redaktorze, pojezdzilem 1 dzien i powtórka.

Powrót do gaziarza - ustawili autokorekte mapy i jeden dzien i powtórka znów wywala chcek...

Błąd zawsze mi wywala tylko przy niskich obrotach jak stoję np do świateł lub w korku na wolnych obrotach,ogólnie zauważyłem ze obroty są deczko niższe niz w momencie kiedy błędu jeszcze nie ma na desce rozdzielczej..

Eska nie traci na mocy i normalnie jeździ...

Przedwczoraj pojechałem do gościa który ogarnia chipy,liczniki itp i padło podejrzenie na sondę, ten sam błąd po podłączeniu jak u gościa od gazu.

Zastanawiałem sie nad tym ze jakiś czas temu miałem wywalone jedna z sad która waliła mi błąd i tam gośc wykasowal mi błąd i powiedział ze mam pojeździć na PB .

Ku mojemu zdziwieniu dzis błąd wywaliło ponownie...a sonda która była podejrzana rownież została wywalona...

Jutro jade do ASO ...ale wole i was podpytac bo powoli tracę cierpliwość i nerwy...

Na świecach mam przejechane 3tys km...

Początkowo obwinianiem ze lpg złe wyregulowane ale po odczytaniu autokorekty mapy itp gaz jest ustawiony na cacy..

Zrobiłem próbę i pojezdzilem na benzynie a błąd jak sie pojawiał na lpg to na pb rownież...

Podpowiedzi miłe widziane

Opublikowano

Z tymi sondami to wiecznie problemy.

Ja miałem notorycznie problem z za bogatą mieszanką. I nikt mi nie potrafił pomóc. Ciągle błąd sondy, a były niby ok.

Teraz jak mam wyłączone sondy diagnostyczne to przestał ten problem występować jak narazie.

Opublikowano
  • Autor

Z tymi sondami to wiecznie problemy.

Ja miałem notorycznie problem z za bogatą mieszanką. I nikt mi nie potrafił pomóc. Ciągle błąd sondy, a były niby ok.

Teraz jak mam wyłączone sondy diagnostyczne to przestał ten problem występować jak narazie.

Kamil, ja tez je wyłączyłem

Robiłem to tam gdzie ty w rybniku a kłopot dalej sie pojawia, dzis jade kolejny raz podpiąć auto i zobaczyć jakim błędem sie pochwali

2py9bfb.jpg

Wyskoczyło takie ustrojstwo

Opublikowano

17536 - miałem ten sam błąd. Wyskakiwał zawsze razem z błędem sondy przed katem (nie pamiętam numeru) ale chodziło o za słaby sygnał z pierwszej sondy.

Opublikowano
  • Autor

Tylko ze u mnie to wywala nawet po usunięciu sond....

Najgorsze ze dzwoniłem do Tomka który to robił , jak u ciebie i od wczoraj maja urlop..cały tydzien ,także w robocie beda dopiero w kolejny piątek..jakaś masakra .

Mam wykasowaniu błąd dzis w ASO, zerknięcie na przewody i dolot powietrza ale za gorące było wszystko zeby grzebać...

Najlepiej jakby auto pare godzin postalo zeby moznabylo ręce wsadzić i pogrzebać...

Mam pojeździć i zobaczymy czy sie zapali...

Opublikowano

Ale Tomek wyłączył nam tylko sondy diagnostyczne, a pierwsze sondy zaraz za kolektorem nadal działają. Więc jeśli ta sonda daje błąd, to i tak wyskoczy check. Sprawdź szczelność układu dolotowego i wydechowego.

Opublikowano

Co do sond to nawet padająca sonda może nie wywalić checka. To raczej wygląda na nieszczelność, Przemkowi poradziłem co jak sprawdzić ;-) trochę mechaniki ruszy :-P

Opublikowano

Co do sond to nawet padająca sonda może nie wywalić checka. To raczej wygląda na nieszczelność, Przemkowi poradziłem co jak sprawdzić ;-) trochę mechaniki ruszy :-P

to zapodaj też cenne rady na forum, może komuś jeszcze się przyda ;)

Opublikowano
  • Autor

Jak na razie dzis pojezdzilemmtroszke tylko i błędu nie ma... Czasu niestety nie miałem zeby sprawdzic to o czym mi Darek wczoraj mówił...

Sam już nie wiem, moze wczoraj w ASO ręka Łukasza jakoś zadziałała na eske :) :) :)

Heh...jeżdzę drugi dzien na benzynie, zobaczymy za kilka dni,jak sie nic nie bedzie palić to zrobię znów próbę na lpg i ostatecznie bedzie wiadomo

A układ dolotowy i tak przy okazji trzeba przejrzeć...

Opublikowano

Chodzi o to, że nasze kolektory są małym momentem dokręcone. Z czasem lubią się poluzować i powstaje nieszczelność ;-) Dla przykładu niektóre śrubki w swoim mogłem ręką wykręcić...

Opublikowano

Darku tylko Przemo miał wszystko niedawno składane, jeśli okazałaby się że tam się poluzowało to ładnie bym podziękował ASO :P

Opublikowano

Przemo ma ogarnietego mechanika :-) Co do odkrecania to potrafi sie odkręcić czy było ruszane czy nie ;-)

• 2 lata później...
Opublikowano

Dasz info jak sobie poradziłeś z błędami sond ?

Ćwiczę ten sam problem z 4.2 w A8 i nic nie wychodzi :)