Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

POMOCY ubywa płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie jestem w Niemczech dziś podczas jazdy 1300km nagle zapaliła sie lampka od cieczy zjechałem dolałem po pół godziny wody motor ostygł i jazda po 20 km to samo lampka mruga temperatura skacze raz zero raz 90 c i cieczy nie ma węże całe i pod autem sucho i tak co 30 40 km dodam tylko że pod zbiorniczkiem (tam pod korkiem jest taki cypel )i wydaje mi się że tam wyrzuca płyn i prośba czy to termostat czy coś innego proszę o pomoc dzięki

Opublikowano

Sprawdź trójnik za głowicą . Często spod niego cieknie.

Opublikowano

Witam panowie jestem w Niemczech dziś podczas jazdy 1300km nagle zapaliła sie lampka od cieczy zjechałem dolałem po pół godziny wody motor ostygł i jazda po 20 km to samo lampka mruga temperatura skacze raz zero raz 90 c i cieczy nie ma węże całe i pod autem sucho i tak co 30 40 km dodam tylko że pod zbiorniczkiem (tam pod korkiem jest taki cypel )i wydaje mi się że tam wyrzuca płyn i prośba czy to termostat czy coś innego proszę o pomoc dzięki

Jeżeli leci ci spustem ze zbiorniczka to :

albo masz nieszczelny zbiornik i wywala ciśnieniem (zmieniałeś ostatnio zbiorniczek/zakrętkę?). Ja miałem problem bo po latach ta metalowa obejma w środku skorodowała i puszczało tamtędy. Zmieniłem na nieoryginalny zbiorniczek i ciekło dalej . Dopiero po zakupie w salonie wszystko wróciło do normy.

albo faktycznie Ci się grzeje, wzrasta Ciśnienie i wywala przez zaworek w kurku.

Żeby mieć pewność możesz podłączyć wężyk do jakieś butelki plastikowej (na taśmę lub klemę) i sprawdzić czy leci ujściem w zbiorniczku.

Jeśli nie leci ze zbiorniczka to króciec z tyłu głowicy (to co pisał Jacek70), wtedy woda paruje lecąc na silnik i nie ma plam. SPrawdź to miejsce, są tam czujniku gdzie też może przeciekać płyn.

Opublikowano
  • Autor

Witam czyli założyć butelkę na ten cycek i rozgrzać auto jak poleci tamtędy to znaczy że termostat a jak sprawdzić ten trójnik na głowicy teraz jak auto zimne też będzie widać i gdzie on jest jak go na mierzyć wiem ze pytania są banalne ale ja za bardzo się nie orientuje i dlatego tak pytam czy do tego trójnika też auto rozgrzać dziękuje za pomoc

Opublikowano

Ten trójnik jest z tyłu głowicy. Jeśli spod niego cieknie to albo będzie widać płyn albo zaciek .

Opublikowano
  • Autor

nie ma nic tylko zauważyłem że nie ma uszczelki na korku od zbiorniczka

to może być przyczyną pozdrawiam

up

Opublikowano

Jak to bywa, że przez małą rzecz tyle stresu! :)

Opublikowano
  • Autor

Jak to bywa, że przez małą rzecz tyle stresu! :)

czyli to może być przyczyna że ten płyn wyrzuca płyn

Opublikowano

Jak najbardziej i w związku z tym zapowietrzony układ, a że skacze temperatura to może być zawieszający się termostat!

Edytowane przez beny2303

Opublikowano
  • Autor

Jak najbardziej i w związku z tym zapowietrzony układ, a że skacze temperatura to może być zawieszający się termostat!

tak wymiana korka pomogła teraz temperatura podczas jazdy była 90c i po czasie spadła do zera zatrzymałem auto na autostradzie na postoju temperatura wróciła na 90 c i przez kolejne 40 km trzymała się bez zarzutu.

Teraz tylko jak odpowietrzyć układ

i następny problem zegar nie pokazuje kilomertów wskazówka leży ani drgnie :facepalm::facepalm: co może być

Witam awaria usunienta winą był korek. A co do temperatury wymieniłem dla spokoju termostat wszystko wróciło do normy pozdrawiam

Opublikowano

Układ powinien się sam odpowietrzyć!

Sprawdź przewody czy wszystko jest OK! Czy przed problemem z płynem wszystko działało?

Opublikowano
  • Autor

Układ powinien się sam odpowietrzyć!

Sprawdź przewody czy wszystko jest OK! Czy przed problemem z płynem wszystko działało?

Tak nie było problemów