Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hamulce strasznie piszczą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jakiś czas temu, około 1000km temu wymieniłem tarcze hamulcowe oraz klocki. Klocki nie pamiętam jakiej firmy, dałem za nie 100zł (w sklepie motoryzacyjnym polecono mi, że podobno nie piszczą i są w miarę przystępnej cenie). Niestety przejechałem się i klocki niesamowicie piszczą podczas hamowania. Czasem potrafią piszczeć "delikatnie" nawet gdy zdejmę nogę z pedału hamulca. Czy może być to wynikiem złego zamontowania tarcz/klocków? Tarcz - nie da się źle założyć, klocki mają specjalną prowadnicę z tak zwanymi "uszami" więc w czym może leżeć wina? :) Pozdrawiam! (wiem, tematów było miliony, naszukałem się jak głupi a wszędzie piszą to samo, może dowiem się czegoś nowego, od was - myślę, bardziej doświadczonych użytkowników tego samochodu i tych którzy wolą zrobić coś sami, niż przepłacać za usługi mechaników) PS. tarczę firmy FEBI (100zł/szt)

Opublikowano

Myślę że winne są klocki kiepskiej jakości.

Opublikowano

W początkowej fazie, kiedy klocki były nieułożone mogły się za bardzo zagrzać i zeszkliło ich wierzchnią warstwę. Potwierdza to też piszczenie nawet chwilę po zdjęciu nogi z hamulca czyli był ciągły styk. Na ten moment należałoby zdjąć klocki i spokojnie zetrzesz papierem ściernym to co się zeszkliło.

Edytowane przez Jakoob

Opublikowano

Ja montowałem niedawno u siebie Ferrodo i piszczały przez jakieś 2 tyś km bo się docierały. Teraz już jakieś 5k na nich nalatałem i zero pisków.