Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BLB] Wyciek płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczęło mi ubywać płynu chłodniczego z ponad max do min w ciągu 2 tygodni, nie mogę zlokalizować wycieku, zbiera się płyn na obudowie pod silnikiem na samym końcu tej obudowy. Sprawdzałem od dołu i góry i nie widzę nic. Z czego tam może lecieć?

Opublikowano

Witam.

Cieszko powiedziec mozliwosci jest kilka , u mnie w mojej B6 raz plyn saczyl sie z pod uszczelki czujnika temperatury cieczy chlodzacej dopiero mechanik przypadkiem zauwazyl jak cos mi tam grzebal pod autem , zas niedawno temu jak 3 tygodnie wstecz tez mi plyn powoli uciekal i robilo sie czasami mokro pod spodem auta i dopiero przypadkiem odkrylem , ze plyn chlodniczy ucieka z peknietej chlodnicy a poznalem dopiero po tym , ze chlodnica od klimatyzacji byla mokra a plama na niej byla rozowa tak wiec wiedzialem , ze to byl plyn chlodniczy.

Moze tez ciec z takiego dosc grubszego weza z ciecza chlodzaca , ktory znajduje sie zaraz pod pompa Vacum , z lewej jej strony , ktory jest przykrecony wraz z plastikowym lacznikiem do glowicy i moze uszczelka puscila i tamtedy sie saczy ale to tez bylo by widac po mokrej plamie na skrzyni biegow . :eusathink: ciezko powiedziec , sprawdz dobrze przod auta , chlodnice itp. moze gdzies sie rozszczelnila na sekcji lub zrobila sie mala dziurka jak w moim przypadku.

Edytowane przez marcin9680

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio wymieniałem rozrząd i mechanik też stawiał na ten plastikowy łącznik ale nic nie znalazł, chłodnice niby wykluczył bo płyn widać na końcu dolnej obudowy, trzeba będzie sie jeszcze raz przejechać i szukać.

Opublikowano

jezeli wyciek jest z tylu silnika, cieknie pewnie z krocca z tylu glowicy. jednak trzeba poszukac gdzie sa jakies slady po wycieku. zawsze pozostaje bialy nalot.

cieknac moze z wszystkiego, weze, rury, chlodnica, laczniki, chlodnica spalin, itp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, dzisiaj odebrałem auto od lakiernika i kazałem też mu znaleść wyciek, posprawdzał i stwierdził że z króćca leci, możecie mi powiedzieć jaki model i jaki koszt jest tego króćca do mojego silnika BLB, znalazłem 2 rodzaje na jednym pisali ogólnie że od B& 2.0 tdi a drugi znalazłem taki z czujnikiem i pisali że do BRE, jak ktos może podać mi nr katalogowy i czy go sam wymienie czy lepiej jechać do mechanika.

Znalazłem takie numery, który byłby odpowiedni:

06B121121L lub 038121132G

Edytowane przez tom-line

• 5 lat później...
Opublikowano

u mnie pasował ten z G na końcu.