Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z porannym odpalaniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z odpaleniem auta rano na benzynie. Problem dotyczy tylko odpalenia pierwszego po nocy. Póżniej przez cały dzień jest wszystko ok. Mam założoną instalację gazową. Kilka dni temu brakło gazu i przez resztę dnia jeżdziłem na benzynie. Rano następnego dni odpaliła bez problemu. Nie jest tak że wogóle nie chce odpalać, po prostu około 7 sekund muszę ją pokręcić. Wczoraj wymieniłem filtr paliwa i nie ma poprawy. Pomysły?

Opublikowano

Reduktor lpg może przepuszczać gaz.

Opublikowano

lub wtryski puszczaja gaz do komory

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Reduktor po regeneracji, wtryski nowe(gazowe oczywiście). Poza tym co to ma wspólnego z odpalaniem na benzynie. Wczoraj wymieniłem wkład pompy paliwa, problem pozostał....

Opublikowano

U mnie wadliwy okazał się zaworek w pompie który zapobiega cofaniu sie paliwa.

Kupiłem zwykły zawór i założyłem na przewodach w baku i problem rozwiązany.

Opublikowano
  • Autor

U mnie wadliwy okazał się zaworek w pompie który zapobiega cofaniu sie paliwa.

Kupiłem zwykły zawór i założyłem na przewodach w baku i problem rozwiązany.

No dobra ale wadliw miałeś zawór we wkładzie do pompy czy żle rozumiem...

Opublikowano

Tak był wadliwy i paliwo cofało sie do baku.

Opublikowano
  • Autor

No czyli u mnie to nie to. Jak pisałem wcześniej właśnie wymieniłem wkład pompy paliwa.

No czyli u mnie to nie to. Jak pisałem wcześniej właśnie wymieniłem wkład pompy paliwa.

Jakieś pomysły...?

Opublikowano

Kiedys pisalem z kolesiem co mial takie same objawy jak mialem ja i Ty i okazalo sie ze u niego rura ta ktora prowadzi powietrze,ktora jest pod chlodnica byla dziurawa.po zalataniu tego problem znikl.

Opublikowano
  • Autor

O widzisz .... a skąd dokad ona prowadzi powietrze ?

Opublikowano

Qtwa nie pamiętam,ale pewnie jak w doładowanym silniku-od turbo łącznik gumowy potem ta rura następnie znów łącznik i IC.

Wejdz w kanał a znajdziesz ją.

Opublikowano
  • Autor

No chyba problem rozwiązany. Pokazuje błąd czujnika położenia wału. Objawy w sumie mogą to potwierdzić. Zakupiłem nowy bosch 110pln wymienię i jutro rano zobaczę, ale jestem dobrej myśli.

No chyba problem rozwiązany. Pokazuje błąd czujnika położenia wału. Objawy w sumie mogą to potwierdzić. Zakupiłem nowy bosch 110pln wymienię i jutro rano zobaczę, ale jestem dobrej myśli.

Niestety błędna diagnoza. Czyjnik wymieniony, auto dalej rano ma problem z odpaleniem. Jestem w punkcie wyjścia...? :(

Opublikowano

A w/g mnie coś szwankuje w instalacji gazowej, to że wtryski gazowe są nowe wcale nie oznacza że wszystkie są dobre i nie puszczają gazu, sam niestety się o tym przekonałem, a wracając do sedna sprawy to żeby wykluczyć instalacje gazową, wystarczy na noc zakręcić zawór na butli i zostawić silnik pracujący aż sam zgaśnie, żeby wypalił cały gaz z instalacji, i sprawdzić wtedy jak odpali rano, bo z tego co kolega napisał w pierwszym poście to wiele na to wskazuje, a chodzi mi o to że jak była pusta butla to odpalił normalnie, bo oprócz reduktora, i wtrysków może niedomagać elektrozawór gazowy.

Edytowane przez strazak93

Opublikowano
  • Autor

A w/g mnie coś szwankuje w instalacji gazowej, to że wtryski gazowe są nowe wcale nie oznacza że wszystkie są dobre i nie puszczają gazu, sam niestety się o tym przekonałem, a wracając do sedna sprawy to żeby wykluczyć instalacje gazową, wystarczy na noc zakręcić zawór na butli i zostawić silnik pracujący aż sam zgaśnie, żeby wypalił cały gaz z instalacji, i sprawdzić wtedy jak odpali rano, bo z tego co kolega napisał w pierwszym poście to wiele na to wskazuje, a chodzi mi o to że jak była pusta butla to odpalił normalnie, bo oprócz reduktora, i wtrysków może niedomagać elektrozawór gazowy.

Dzięki za sugestię sprawdzę to jutro.