janeksroka Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Temat może nie porywający, ale znalazłem dzisiaj trochę czasu i ogarnąłem końcówkę tłumika w moim A4, bo straszyła mnie odkąd kupiłem samochód. Chcąc pochwalić się efektami, pokażę kilka fotek z prac, może ktoś również będzie chciał się w to pobawić.Jeżeli temat uważacie za zbędny to do kosza ;]Mój tłumik wyglądał tak, po zakupie samochodu Do pracy użyłem papieru ściernego o gradacji P120 żeby zedrzeć nalot przy samym rancie końcówki i nalot na pęknięciach.Później polerka ogólna papierem wodnym o gradacji 240.Niestety nie miałem pasty polerskiej, ale efekt był zadowalający już po drugim papierze.Na koniec dla lepszego efektu przetarłem tłumik woskiem, choć jest to totalnie zbędne ;]Tu widoczne pęknięcia przez które wydostawała się sadza oraz osad na rancie:A tu już po spolerowaniu wszystkiego:D :A tutaj efekt końcowy:Ogólnie tłumik już nie straszy i jest znacznie ładniejszy niż wcześniej.Czas pracy to 20 minut, wliczając robienie zdjęć, więc myślę że naprawdę warto.Pozdrawiam i bezawaryjności życzę ;]
jacek70 Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Wygląda o wiele lepiej ale proponuję pastę polerka do chromu. Wyjdzie lustro i będzie jeszcze lepiej.
janeksroka Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Właśnie ta końcówka jest jakby zawsze w cieniu, a pasty dzisiaj nie miałem i nie było gdzie kupić ;/A jest jakaś różnica między pastą do chromu, a taką zwykłą polerską?;]
jacek70 Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Jest - ta zwykła słabo działa na chrom czy też na stał nierdzewna.
janeksroka Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 0ook, może w najbliższym czasie to jeszcze poprawię i wrzucę zdjęcia z prac, ale nie mogę nic obiecać ;]
Rekomendowane odpowiedzi