Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o sprawdzenie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam od kilku miesięcy a4 b6 1.9 awx 130 pd. Jak się okazało samochód szarpał, przerywał na 5,4,3 biegu od ok 1900-2200 obrotów. Po odstawieniu do mechanika okazało się że był po chip tuningu. Został wgrany ori soft, auto przestało przerywać i szarpać. Zostały natomiast wibracje w tym samym przedziale obrotów. Konektorki pd sprawdzałem, doginałem. Filtry, olej zmieniony. Czytałem masę postów na forum na ten temat i nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o analizę logów.

BASIC SETTINGS:
STATYCZNE:
Opublikowano

Słabo masz napięty rozrząd bo synchronizacja wałka mocno się zmienia na wolnych obrotach.

EGR widzę że jest zaślepiony.

Zrób logi dynamiczne na 4 biegu od 1200obr do 4000obr

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za odzew. Racja trochę doczytałem i faktycznie nie powinno tak być. Dziwne bo zmieniałem 3 tys temu kompletny rozrząd, wszystkie paski, napinacz rolki. No nic zainteresuję sie tym a w wolnej chwili zrobię logi. :)

Opublikowano

skorzystam z okazji i podepnę się do tematu :) czemu gdy robię logi egru rupy 003 bs to nie wyświetla się on/off tylko jakieś wartości liczbowe?

Opublikowano

Według mnie po logach widać że coś nie tak na 4 cylindrze a najprawdopodobniej 4 PD wartość znaczna na + log 013.

Edytowane przez Duch^

Opublikowano

Według mnie po logach widać że coś nie tak na 4 cylindrze a najprawdopodobniej 4 PD wartość znaczna na + log 013.

a Ty kolego pomożesz w problemie? bo na forum nikt nie zna odpowiedzi.

Opublikowano

Zamień pompowtrysk z 4 cylindra na 3 i zobacz czy przeniesie się ta wartość razem z pompką. Możliwe też że oringi już przetarte na 4 PD. U siebie mam taki sam problem ale nie mam czasu spojrzeć.. I wiem że to albo PD albo vacum. Rozumiem że na postoju w tym zakresie obrotów też trzęsie się silnik?

Edytowane przez Duch^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na postoju silnik nie trzęsie się niestety. No ale podjadę do mechanika i zamienimy te pd i się okaże.

Edit:

Niestety nie udało zmienic się pd. Wykonałem natomiast logi dynamiczne i mam nadzieje, że dzięki nim odnajdę jakiś trop. koledzy, proszę o analizę :)

DYNAMICZNE:

Odświeżam :wink:

Edytowane przez mieczyk235

Opublikowano

Przepływka ok, synchro skacze, kierownice sie przycinają największe ciśnienie to 2620 a przy ok 2800-2900 łapie awaryjny więc radze troche poszaleć dla przeczyszczenia turba, bipy książkowe, jedyne do czego mozna sie przyczepić to korekcje, niby nie są bardzo wysokie ale różnica miedzy 1 i 4 to prawie 3 mg/h a to sporo.

Moja propozycja a raczej strzał to wymiana uszczelnień pd i zamiana 1 pompki z 4, jesli korekcje sie nie zmienią będziesz wiedział ze problem jest w kompresji i bedziesz musiał z tym żyć, jesli sie przeniosą to środek liqui moly do wtrysków powinien cos pomóc. Koszt wymiany uszczelnień z robota to ok 300zł