TwardyPL Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Witam Przestały mi działać wycieraczki,łącznie ze spryskiwaczami. Początkowo podejrzewałem standardowy problem grupy VAG, czyli zatarty mechanizm, jednak mechanizm jest sprawny. Ramiona zdemotowałem sciągączem. Rozebrałem całe podszybie... co proste nie jest SIlniczek od wycieraczek próbowałem podłaczać na sztywno swój i inny wzięty ze szrota (z zamknietą i otwartą maską) jednak problem dalej występuje i silniczek nawet nie drgnie... Po podłaczeniu kabla, moduł elekrtyrki podaje następujące błedy: 01517 - Control Module for Trailer/Towing Sensor (J345)01753 - Windshield Wiper Motor (V) Stage 1 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent01754 - Windshield Wiper Motor (V) Stage 2 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent Ciekawe jest to że nie działa cały układ. Jakby był martwy. Manetka wydaję się być sprawna, przełaczam nią opcje na FISie. Panowie proszę o pomoc... nie mam już zdrowia do tego, Musiałem się przesiąść chwilowo w focusa Czy w B6 występuje typowy przekaźnik od całego układu wycieraczek? Czy zmienia się moduł elektryki? Dodam : + silniczek podłaczony na sztywno pod aku sprawny 100% + manetka od wycieraczek sprawna, sprawdzona vcdsem Szukam dalej, podmienie MCE i zobaczymy.... Pozdrawiam Twardy Edytowane 26 Września 2015 przez TwardyPL
Rekomendowane odpowiedzi