BambikSb Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Witam, Od jakiegoś czasu borykam się z jednym problemem w moim Audi. Jakby ktoś chciał się zagłebić bardziej i chciał mi pomóc będę wdzięczny: oto link : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/298345-a4-28-quattro-tiptronic-nierowne-przyspieszanie/ Auto w skrzyni nie wykazuje błędów, natomiast w końcu pojawiły się błędy w silniku: 17544 P1136 - regulacja długookresowa paliwa, bieg jałowy, rzad cylindrów 1, mieszanka za uboga, 17536 P1128 - regulacja długookresowa paliwa, ogólny zakres obrotów/obciążenia, rzad cylindrów 1, mieszanka za uboga, 17538 P1130 - regulacja długookresowa paliwa, ogólny zakres obrotów/obciążenia, rzad cylindrów 2, mieszanka za uboga, Domyślam się, że jest coś nie tak z układem paliwowo-powietrznym. Przepływke wymieniłem, przepustnica była czyszczona i adaptowana parę razy. Ktoś przerabiał temat tych błędów i wie gdzie szukać? Może ten brak mocy jest związany z tym i przez to są te falowania i spadki mocy? Jest to możliwe, że blędy te wyskoczyły przez gaz. Podczas ustawiania mapy gazowej, zeszliśmy z mnożnikiem tak nisko, że autem zaczęło telepać...wtedy pewnie zapisało te błędy. Usunąłem je, na razie nie wyskoczyły ponownie. Zastanawia mnie nadal jednak czemu audi jest slabsze, kiedyś mechanik zwrócił uwagę na pracę sondy lambda, że coś jest nie tak. Wczoraj zrobiłem pomiar i w bloku 033 wyglądało to nastepująco:0025.00%0000.09V0016,40%0000.20VRozumiem, że to wartości sonda lambda z 1 rzędu (u góry) i z 2 rzędów cylindrów (niżej) ? nawet jak te wartości się zmieniały to ta wyżej zawsze była praktycznie 2x większa... nie wiem jak to rozumieć? Ktoś umie to zinterpretować. Pomiar na postoju. http://www.directupload.net/file/d/4120/zwmquhdm_jpg.htm Edytowane 24 Września 2015 przez BambikSb
Rekomendowane odpowiedzi