Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbo, przepływka i korekty AHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Wydaje mi się że turbo ma lekki katar i lubi popuścić oleju. Przyuważyłem, że przy mocnym dodaniu gazu ale z zapiętym biegiem puszcza dobrego dymka :D Proszę o ocenę logów. Profilaktycznie, auto ma zawieźć i przywieźć z powrotem mój tyłek z wakacji w przyszłym roku i musi być pewne :)

Link do logów dynamicznych z grup 3,11,13 - 3 bieg od 1500 do 4500 : http://vaglog.pl/log_233727.html

Opublikowano

korekcje na jednym wtrysku podejrzane-za mało logów.

Opublikowano
  • Autor

Zrobić logi tylko z grupy 011 + któraś z RPM w większej ilości przy różnym obciążeniu? Co z turbo, dobrze dmucha? :)

Opublikowano

Zrób normalnie logi a powiemy ci w czym problem, logi rób pojedynczo, zrób statycznie 01, BS: 00,03,11 dynamicznie: 03,07,08,11,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

logi dynamiczne(~900 do ~4100), statyczne (10 sek), basic setting (20 sek); grupa 011 dynamiczne na 3 i 4 biegu (ile się dało) :)

Opublikowano

Logi rób na 3 biegu na 4 mozna zrobić sobie krzywdę....

log 00 który to statyczny a który BS ????, dawka paliwa 3,8 więc moze zostać, przepływka ok, turbo późno wstaje, i masz temp dolotu 136C a tak byc nie powinno więc uwalony czujnik g72 oryginalny niecałe 100zł zamiennik ok 40zł.

Opublikowano
  • Autor

na 3 było robione, na 4 tylko 011.

BS'y są logowane przez około 20 sekund, reszta jak napisałem wyżej :) Właśnie mam taki błąd po odczycie i kasowaniu błędów (bawiąc się dalej VAG-COM'em), gdzie ten czujnik właściwie jest? Z tego co się zorientowałem powinien być na plastikowym węży od IC, dokładnie na kolanku. Tyle że u mnie nie ma nawet miejsca na ten czujnik gdyż zwykłe kolanko jest (porównując do tego co na necie jest).

Tak to zdrowa ta seria czy nie? :D

Opublikowano

kąt wtrysku masz 40, idealnie powinno byc ok 50-55, jesli masz chęc mozesz pobawić sie aby na tyle ustawić i zwiększyć nieco dawke na 3.2 ale tak szczerze mówiac jest to zabawa dla pedantów bo różnicy raczej nie odczujesz.

Nie pamietam jak to jest akurat w AHU ale wydaje mi sie ze na kolanku tyle ze od dołu.

Jak ogarniesz temat z temp dolotu i całym doładowanie zrób logi i dopiero bedzie wiadomo jak to wszystko chodzi.