Opublikowano 28 Września 201510 l Witam wszystkich Długo szukałem w necie i tutaj na forum tematu który mogł rozwiązać mój problem ale nie znalazłem ;// A mianowicie mam problem z przednią szyba elektryczną szybę normalnie odsunę ale kiedy chcę ją zamknąć to albo nie reaguje albo będzie się tak powoli zasuwać jakby coś ją trzymało lub zasunę do połowy i koniec muszę odczekać chwilę żeby znów z trudnością zasunąć . Czasami jest tak że odsunę chce zasunąć dojdzie wolno bardzo wolno do połowy a nagle opada w dół tak jakby miała gdzieś jakiś opór i mechanizm odsówa szybe żeby nie spalić czegoś . Wszystko zostało sprawdzone i na moje oko jest wszystko ok . Proszę o jakąć odpowiedź w tej sprawie . ;-)
Opublikowano 28 Września 201510 l witam mam podobny problem. u mnie od pasazera guzik nie opuszcza musze nim podimnastykowac zeby zatrybil i w panelu od kierowcy tak samo trzeba pogimnastykowac guzikiem zeby otworzyc szybe pasazera, czy to moze byc uszkodzony przycisk a dokladnie te blaszki sa zasniedziale w guziku? dodam ze mialem uszkodzona wiazke miedzy drzwiami a karoseria od strony pasazera ale wszystko polutowane jest juz
Opublikowano 28 Września 201510 l Autor Ja kiedyś męczyłem się przez 10 km żeby ją zamknąć bo zapomniałem żeby nie otwierać
Opublikowano 28 Września 201510 l Panowie a w jakim stanie macie prowadnice szyby? Dobrze byłoby wyczyścić prowadnice i przesmarować mechanizm szyby.
Opublikowano 28 Września 201510 l Smar obojętny byle nie wd40 lub pochodne ważne żeby mechanizm lekko chodził.
Opublikowano 28 Września 201510 l Autor No to spróbuję jak tylko będę miał na to czas A tak odbiegając od tematu gdzie moge dostać sprężynkę do klamki ? Nie chce zakładać osobnego tematu